Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek tutuklandı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “rüşvet” soruşturması sürüyor.

Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek, dün Avusturya’nın başkenti Viyana’dan uçakla geldiği Antalya’da gözaltına alındı.

Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki işlemlerin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan Böcek, tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

​​​​​​​Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yürütülen “rüşvet” soruşturmasında Muhittin Böcek ve eski gelini Zeynep Kerimoğlu 5 Temmuz’da gözaltına alınmış, Böcek’in oğlu şüpheli Mustafa Gökhan Böcek’in ise yurt dışında olduğu belirlenmişti.

Aynı gün adliyeye sevk edilen Muhittin Böcek tutuklanmış, eski gelini ise yurt dışına çıkış yasağı kararı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Gökhan-Zuhal Böcek

Muhittin Böcek’in yurt dışından dönen gelini Zuhal Böcek de 27 Temmuz’da “suçtan kaynaklanan mal varlığının değerinin aklanması” iddiasıyla havalimanında yakalanmış, diğer şüpheliler H.A, K.A. ve B.Ç. de ertesi gün gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan Zuhal Böcek tutuklanırken, diğerleri ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

İHALE SONRASI MİLYONLUK RÜŞVET İDDİASI

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden ihale alan A.A, B.Ç, M.Y. ve Y.Y’nin hak ediş ödemelerini almak üzere Muhittin Böcek ve oğlu Mustafa Gökhan Böcek’e 195 milyon lira rüşvet verdiği iddia edilmişti.

Yapılan teknik incelemelere göre paraların bir döviz bürosu hesabına yatırıldığı, bir kısmının ise elden teslim edildiği, paraların döviz bürosu ile bağlantılı kuyumcular aracılığıyla altına çevrilerek kasalarda saklandığı bilgileri, soruşturma dosyasında yer almıştı.

Kuyumcu hesaplarına aktarılan paraların bir bölümünün lüks araç alımlarında kullanıldığı, araçların önce farklı isimler üzerine tescil edildiği, ödemelerin ise ruhsat sahiplerinin hesaplarından yapıldığı iddiaları da soruşturma dosyasına girmişti.

Related Posts

Murat Övüç’ten ilk açıklama… Bursa sahnesinde smokin giydi: ‘Özümüze dönüyoruz’

Murat Övüç’ün Instagram hesabı Türkiye’de erişime engellendi. Övüç, hesabının neden kapatıldığına dair açıklama yaparken, artık sahnede smokin giyeceğini açıklayarak “Bundan sonra bütün sahnelerimde takım elbiseler… Özümüze dönüyoruz” dedi. Övüç’ün Bursa’daki sahne tarzı çok konuşuldu.

Japonya’dan Baykar’a ziyaret

Japonya Savunma Bakanı Nakatani Gen ve beraberindeki heyet, Baykar’ı ziyaret etti. Baykar’ın NSosyal hesabından yapılan paylaşımda, Japon heyetin ziyaretine ilişkin bilgi verildi.

AKP’li Aksal: Edirne’nin içme suyu 20 gün ya yeter ya yetmez

AKP’li Aksal: Edirne’nin içme suyu 20 gün ya yeter ya yetmez

Hamas’tan ‘Gazze için küresel grev’ çağrısı

Hamas, İslam dünyasına ve dünyadaki tüm özgür insanlara “Gazze için küresel grev” çağrısında bulundu. Cuma, cumartesi ve pazar günleri kitlesel yürüyüş ve gösterilerin sürdürülmesinin talep edildiği açıklamada, “ABD, İsrail ve Tel Aviv’i destekleyen ülkelerin büyükelçilikleri önünde gösteri ve oturma eylemleri artırılmalıdır.” ifadeleri yer aldı.

Özdağ’dan “Sinan Oğan büyük günah” yorumuna yanıt: ‘Kılıçdaroğlu şansı kullanamadı’

Sözcü TV’ye konuk olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yazar Erol Mütercimler arasında “Sinan Oğan” tartışması yaşandı. 2023’teki Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ilk turunda yüzde 5,17 oy alan ve ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteğini açıklayarak tartışmalara neden olan ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’ın yanlış tercih olduğunu savunan Mütercimler, “Ümit Hoca’nın çok büyük bir günahı var; Sinan Oğan” ifadelerini kullandı. Özdağ’dan yanıt gecikmedi.

O eski halinden eser yok şimdi… Çok konuşulacak ‘Fahrettin Altun’ iddiası: Bakanlıklardan 15 minibüs istedi, reddedildi

AKP kulislerine göre Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı görevinden alınarak TİHEK’in başına atanan Fahrettin Altun’un, yeni makamına alışmakta güçlük çektiği öne sürüldü. Altun’un, 15 adet minibüs isteğinin ilgili bakanlıklarca reddedildiği iddia edildi.