İsmail Küçükkaya’dan Fatih Portakal’a gazetecilik dersi: Kimsenin haddine değil

Gözaltında Tutulan Gazetecilerin Desteklenmesi Gerektiğini Belirten İsmail Küçükkaya

Seda Selek, Barış Pehlivan ve Serhan Asker, gazetecilik faaliyetleri nedeniyle 14 saat boyunca gözaltında tutulmaktadır. İsmail Küçükkaya, ‘Yeni Bir Sabah’ programında, bir vatandaşın “Fatih Portakal kendini bitirdi” yorumunu okuduktan sonra şunları söyledi.

‘Gazeteciliği Sorgulamak Kimseye Düşmez’

“Her sabah burada atılan bu nabzın birilerine ulaşmasını umarım. Çünkü Barış Pehlivan’ı ve Seda Selek’i iyi tanırım. Gerçekten çok iyi gazeteciler. Eskiden programlarına katılırdım ve Serhan Asker’i yıllardır tanırım. O da çok iyi bir gazeteci ve televizyoncu.

Gazeteciliklerini sorgulamak kimsenin haddine değil. Barış Pehlivan’ın gazeteciliğini sorgulamak kimsenin haddine değil. Bedel ödediler. Bu 3 gazeteci arkadaşımız vatanseverdir. Ülkelerini gerçekten çok seviyorlar ve anayasaya bağlıdırlar.”

Fatih Portakal, dünkü Halk TV yayınında gazetecilerin gözaltına alınmasının ardından “Türkiye’nin koşullarını bilen bir gazetecilik yapmanız gerekiyor.” paylaşımıyla tepki çekmişti.

Portakal’ın tepki çeken paylaşımı şu şekildeydi:

“Sizin gibi deneyimli bir gazetecinin, Türkiye’de yaşayan ve Türkiye gibi bir ülkede gazetecilik yapan, Türkiye’nin koşullarını bilen bir gazetecilik yapmanız gerekiyor. Öncelikle gazetecilikten uzak durmanız gerekiyor. Barış’ı bu yönde eleştirebilirim ve eleştiri hakkına sahip olduğumu düşünüyorum. Bu şekilde yapmamalıydı ve bugün X kanalında bunu paylaştı. Gözaltına alınması doğru değil, bu şekilde alınmamalıydı. Ararsınız, ifade verir gidersiniz. Bu da bir gösteri mi, evet, biraz gösteri yapıyorlar gibi görünüyor ki Emniyet birimleri ‘Alıyoruz işte bak, yine alıyoruz!'”

Related Posts

Kocaeli merkezli 19 ilde dolandırıcılık operasyonunda 38 gözaltı

Kocaeli merkezli 19 ilde düzenlenen sahte internet siteleri ve sosyal medya üzerinden araç kiralama dolandırıcılığı operasyonunda 38 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Trump, 14 Temmuz’da “önemli bir açıklama” yapacak: Kiev’e silah, NATO üzerinden gidecek

Trump, 14 Temmuz’da “önemli bir açıklama” yapacak: Kiev’e silah, NATO üzerinden gidecek

Silah teslimine AKP ve MHP katılacak mı?

Terör örgütü PKK mensubu bir grup, yarın sabah saatlerinde Süleymaniye’de düzenlenecek sembolik bir törenle silahlarını teslim edecek. Güvenlik önlemleri kapsamında gizlilikle yürütülen hazırlıklarda sona gelinirken, törende yer alacak Türk heyetine dair detaylar da netleşti.

‘Diploma’ davasının perde arkasındaki plan ortaya çıktı: Dosyadaki diğer 27 kişi için ayırma kararı

İBB soruşturması kapsamında tutuklanan İmamoğlu’na yönelik açılan ‘diploma’ davasında savcılığın İBB Başkanı ile diğer 27 kişinin dosyalarını ayırma kararı aldığı ortaya çıktı.

Somali’deki askeri eğitim kampında intihar saldırısı

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Jaalle Siyaad Askeri Eğitim Kampı’na bombalı intihar saldırısı gerçekleştirildiği açıklandı. Somali Savunma Bakanlığı, intihar saldırısına karşılık verdiklerini bildirdi.

Srebrenitsa’da toprağa verilecek 7 soykırım kurbanı için mezar yerleri kazıldı

Bosna Hersek’teki Srebrenitsa’da Sırpların gerçekleştirdiği soykırımın 30. yılında, toplu mezarlarda cesetlerine ulaşılan ve bu yılki anma törenlerinde defnedilecek 7 kurban için mezar yerleri kazıldı. Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı’nın ardından …