16 ilde PKK/KCK operasyonlar; mağara, sığınak ve barınma alanları imha edildi

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen “GÜRZ-43” operasyonu hakkında bilgi verdi. Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele ve İstihbarat Başkanlıklarının koordinasyonunda gerçekleştirildi. Jandarma Özel Harekât, Jandarma Komando birlikleri ile Güvenlik Korucuları’nın katılımıyla yapılan operasyonlarda, 12 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi.

Operasyonlar neticesinde, 5 kg patlayıcı madde, 24 el bombası, 1 Dragunov keskin nişancı tüfeği, 4 Kalaşnikof piyade tüfeği, 2 RPG-7 roketatar, 1 M16 piyade tüfeği, 1 bombaatar, 86 roketatar mühimmatı, 8 EYP düzeneği, 5 dürbün ve toplam 8.903 çeşitli çap ve ebatta mühimmat ele geçirildi.

Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Hakkari, Hatay, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van illerinde gerçekleştirilen operasyonlar, terör örgütlerine karşı yürütülen kararlı mücadelenin bir parçası oldu.


Anadolu halkının tarihte Osmanlı İmparatorluğu döneminde deneyimlediği bale sanatı nedir?


 

Related Posts

Havza’da Yangın Riskine Karşı Toplantı

Havza’da yangın riskinin artması nedeniyle tedbirler görüşülmek üzere toplantı yapıldı.

Yılmaz: ABD-AB Ticaret Anlaşması Olumlu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ABD-AB ticaret anlaşmasının küresel ekonomik belirsizlikleri azalttığını söyledi.

Starmer, Kabineyi Gazze için Topluyor

İngiltere Başbakanı Starmer, kabinesini Gazze’deki durumu görüşmek üzere acil toplantıya çağırdı.

Esenyurt’ta Hırsızlık: İki Çocuk Gözaltında

İki suça sürüklenen çocuk, Esenyurt’ta gasp ve hırsızlık olayları sonrası yakalandı. Emniyet işlemleri sürüyor.

Fred: Şampiyonlar Ligi Hedefimiz

Fenerbahçe’nin Fred’i, Şampiyonlar Ligi hedefini ve şampiyonluk için çabalarını vurguladı.

Bir ayda 100 bin turist geldi! Lavanta bahçeleriyle ünlü küçük kasaba alarmda

Lavanta bahçeleriyle ünlenen kasaba aşırı turist nedeniyle alarma geçti. Temmuz ayı içerisinde 100 bin turiste ev sahipliği yapan kasaba ‘çökme’ noktasına geldi.