“Yenidoğan çetesi” davası yarına ertelendi

Tanık olarak dinlenen hemşire Şenay Çalıkoğlu, olay tarihinde Birinci Hastanesinde çalıştığını belirterek, “Opera bebek, devlet hastanesinden gelmişti. Ertesi gün ben gittiğimde herkes bebeğin başında kan almaya çalışıyordu. Nabzını hissedemediğini söylediler. Zaten monitörler hep yanlış gösteriyordu. Gece kimseye ulaşamadıklarını söylediler. Tuğçe hemşire sabaha kadar oradaydı. Kimseye ulaşamadığı için kendisi müdahale etmiş.” ifadesini kullandı.

Mahkeme başkanının sorusu üzerine tanık Çalıkoğlu, çocuk doktoru Şeyhmus Çelik’in bebek geldiğinde orada olmadığını, bebeğe genelde Hakan Doğukan Taşçı’nın müdahale ettiğini söyledi.

Güney Hastanesinde ölen Kaya bebeğe ilişkin tanık olarak dinlenen doktor Oktay Torun, “Son 7 yılda yenidoğan yoğun bakıma bakmadım. Son dönemde yenidoğana Fırat Sarı baktı. Hastalarımın epikrinizi kendim düzenlerdim. Kaya bebeğin ölümünden sonra sağlık müdürlüğünün denetimleri arttı. Başhekim bana bir belge imzalatmaya çalıştı. Mobing uygulanarak hastaneden ayrıldım.” diye konuştu.

“500 GRAM DOĞAN BİR BEBEĞİ YAŞATMAK ÇOK ZOR”

Bir avukatın, hayatını kaybeden Kaya bebeğin epikriz raporlarında elektronik imzasının bulunduğu ve bunu nasıl açıklayacağını sorduğu Torun, “Ben Kaya bebeği hiç görmedim. Elektronik imzayı hep yanımda taşıyordum. Biri alıp imzaladıysa, hastane yönetimi alıp imzalamıştır. Yani başhekim Ali Dirik. Ben iki denetimde de çağırıldım. Kaya bebek 500 gram doğmuş. 500 gram doğan bir bebeği yaşatmak çok zor.” dedi.

Tanıkların beyanının alınmasının ardından mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanık İlker Gönen’in hayatını kaybetmesi nedeniyle hakkındaki davanın düşmesi ile tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Tanık beyanları ile savcının mütalaasına ilişkin diyecekleri sorulan tutuklu sanık Fırat Sarı, meslektaşları olan İlker Gönen’i kaybettiklerini belirterek, “Türkiye’nin en iyi çocuk hekimini kaybettik. İlker 3 çocuk babası hiç böyle bir şey yapacağını düşünmezdik.” dedi.

Tutuklu sanık Hakan Doğukan Taşçı da sanık Fırat Sarı’nın İlker Gönen hakkında konuşmasını doğru bulmadığını, Sarı’nın aylarca Gönen’i tutuklatmaya çalıştığını ve her şeyi inkar ettiğini söyledi.

Tutuklu sanık Hasan Basri Gök ise Fırat Sarı’nın sadece tiyatro yaptığını, devletten ilaç çaldığını ve epikrizlerde yolsuzluk yaptığını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, sanıklar ile avukatlarının beyanlarının alınması için duruşmayı yarına erteledi.

Related Posts

Yunanistan, İsrail Savunma şirketinden insansız denizaltılar alacak

İsrail merkezli IAI, mürettebatsız BlueWhale denizaltılarını Yunanistan’a satmak için anlaşma imzaladı. İstihbarat toplama ve mayın tespiti gibi yeteneklere sahip sistemin üretiminde Yunan HAI şirketi de yer alacak.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakan Hakan Fidan, Suudi mevkidaşı Al Suud ile Pakistan ve Hindistan arasındaki gerilimi görüştü.

Deprem korkusu ‘taşınmayı’ düşündürtüyor: Marmara bölgesinde her üç çalışandan biri gitmeyi istiyor

İstanbul ve çevresinde ikamet eden çalışanlar üzerinde gerçekleşen bir araştırmaya göre, çalışanların büyük bir kısmı deprem endişesiyle taşınmayı düşünüyor.

Zelenski’nin açıklaması sonrası kafalarda bu soru var: Ukrayna Zafer Günü’nde Rusya’yı vuracak mı?

Rusya, 9 Mayıs’ta kutlanacak Zafer Günü’ne hazırlanıyor. 2. Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’nın yenilgiye uğratılmasının kutlanacağı günde Moskova’da Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Brezilya Devlet Başkanı Lula Da Silva ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi …

Hindistan saldırısı sonrası Pakistanlılar stok yapmaya başladı

Hindistan ordusu, Pakistan ve Pakistan’a bağlı Azad Keşmir bölgesindeki “hedeflere” karşı askeri operasyon başlattığını bildirdi.

Saldırıların ardından eğitime ara verildi

Hindistan’ın saldırısının ardından Pakistan’da eğitime ara verildi