Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ABD ile temaslarda ilerleme kaydediyoruz

Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Güvenlik Konseyi ile yaptığı toplantının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Lavrov, Rusya Savunma Bakanı Andrey Belousov’un toplantıda, Rusya ve Ukrayna’nın enerji altyapı tesislerine saldırıları durdurma konusunda varılan anlaşmanın uygulanması sürecine dair bilgi verdiğini söyleyerek, bu anlaşmanın uygulanmadığını, Rus enerji unsurlarının saldırılara maruz kaldığını bildirdi.

18 Mart’tan beri anlaşmaya uyuyoruz

Lavrov, Rusya ordusunun, Putin’in Ukrayna’daki enerji tesislerine saldırı düzenlememe emrine uyduğunu belirterek, “18 Mart’tan itibaren ABD Başkanı Donald Trump ile yapılan anlaşmaya yüzde 100 uyuyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD engelleri kaldırmak istiyor

Rusya ve ABD arasında ikili ilişkilerin normalleştirilmesine değinen Lavrov, “Şimdi yeni görüşme için hazırlıklar yapılıyor. Telefon ve video konferans yoluyla temaslar sürdürülüyor. Temaslarda ilerleme kaydediyoruz. Amerikan ortaklarımızın, iki ülke diplomatlarının çalışmasına yönelik engelleri kaldırmak istediğini görüyoruz” diye konuştu.

Related Posts

Şampiyonluk kutlaması yağmaya dönüştü

Paris Saint-Germain’in tarihi zaferi sonrası kent genelinde başlayan kutlamalar, yağmacıların şehir kuşatmasına dönüştü. Polisle çatışmalar çıktı, araçlar ateşe verildi, yüzlerce kişi gözaltına alındı.

Kılıçdaroğlu’ndan gazeteci Nevşin Mengü hakkında suç duyurusu

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Nevşin Mengü ile akademisyen Emrah Gülsunar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Anayasa komisyonu toplanıyor

AKP’nin kurduğu Anayasa komisyonu ilk toplantısını 4 Haziran’da yapacak.

İYİ Parti’nin TBMM başkan adayı Cihan Paçacı oldu

İYİ Parti’nin, TBMM başkan adayı İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı oldu.

Japonya’da, şirketler karbon emisyonu ticaret sistemine dahil oluyor

Japonya parlamentosu, ülkede faaliyet gösteren 300 ila 400 büyük ölçekli firmanın 2026 mali yılında uygulamaya konulacak karbon emisyonu ticareti sistemine katılmasını zorunlu kılan yasayı kabul etti.

İsrail ve ABD’nin kontrolündeki yardım kuruluşu yemek dağıtırken Filistinlilerin üzerine ateş açıldı: Hamas’tan ‘başarısız mekanizma’ açıklaması

Hamas, Gazze Şeridi’nin güneyinde açlıkla mücadele eden Filistinlilere yönelik yardım dağıtımı sırasında ateş açılması olayının, İsrail ve ABD’nin “şüpheli” yardım mekanizmasının başarısızlığını gösterdiğini bildirdi. ​​​​​​​Hamas, bu yardım dağıtım noktalarının bir gasp aracına dönüştürüldüğünü ve “tuzaklı insani koridorların” zorlama örneğinden başka bir şey olmadığını kaydetti.