Nihat Zeybekci misal verdi: Faizler bu kadar yüksekken paramı faize yatırırım; faizler yüzde 30’un altındayken insanlar üretim yapar

AKP’li Nihat Zeybekci: Faizler Yüzde 30’un Altına İnene Kadar Yatırım Yapmam

AKP Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, faizlerin yüksek olduğu bir dönemde yatırım yapmamanın daha doğru olduğunu savundu. Zeybekci, faizlerin yüzde 30’un altına inmesi durumunda insanların parasını üretime yatıracağını belirtti.

Yapmış olduğu açıklamada, Zeybekci ayrıca Ekonomim’den Maruz Buzcugil, Canan Sakarya ve Besti Karalar’ın sorularını cevaplandırdı. Ekonomide beklenen dönüşüm hakkında konuşan Zeybekci, reform paketleri ile sistemin rahatlatılmasını ve üretim seferberliğinin başlamasını hedeflediklerini vurguladı. Faizlerin düşmesinin önemine değinen Zeybekci, işletme sermayesine ihtiyacı olmayan bir iş insanının faizlerin yüksek olduğu dönemde yatırım yapmayacağını dile getirdi.

“Ben o parayı faizler bu kadar yüksekken faize yatırırım. Bir genelleme yapıyorum. Faizler yüzde 30’un altına gelirse o zaman insanlar parasını, ‘ya boş ver faizi’ der, üretime yatırır. Yeni yatırımlar yapar. Ticaret canlanmaya başlar. Ticaret canlanmaya başladığında her talep kendi arzını yaratır” şeklinde konuşan Zeybekci’nin açıklamaları dikkat çekti.

TIKLAYIN – 5 buçuk yıl hapsi istenen TÜSİAD Başkanı Turan’ı ziyaret eden AKP’li Nihat Zeybekci: Onlar bizim dostumuzdur; bireysel bir ziyaretti

Related Posts

Acil çağrı yapıldı, satışı yasaklandı: Kabak çekirdeği raflardan toplatılıyor!

ABD’de tüketilen “Organik Jumbo Kabak Çekirdeği” ürününde salmonella bakterisi tespit edilmesi üzerine ürün acil olarak geri çağrıldı. Sağlık otoriteleri ve üretici firma, tüketici güvenliğini korumak amacıyla ürünün satışını durdurdu ve tüm …

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir