İddianame hazırlandı! CHP’nin otobüs şoförü için hapis istemi: ‘Otobüs’ silah sayıldı!

CHP’li Milletvekillerini Taşıyan Otobüsün Şoförüne 13 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Talep Edildi

CHP’li milletvekilleri ve genel başkan yardımcılarını taşıyan aracın şoförü Gökhan Gülyurt hakkında polislerin ‘dur’ ihtarına uymayıp aracı üzerlerine sürdüğü gerekçesiyle “görevi yaptırmamak için direnme” suçlamasıyla 13 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddiaya göre, trafik polisleri ve CHP’li milletvekileri arasında yaşanan olayda, otobüsün şoförü Gülyurt “şüpheli” olarak yer aldı.

Olayın detaylarına göre, CHP’li yetkililerin bulunduğu otobüs, 23 Nisan’da Hipodrom Caddesi’nden Talatpaşa Caddesi’ne seyir halindeyken polisler tarafından durdurulmak istendi. Ancak Gülyurt, polislerin üzerine aracı sürüp adliye istikametine doğru ilerledi.

İddianamede, Gülyurt’un verdiği ifadesine yer verildi. Gülyurt, olayın program akışına yetişmek için yaşandığını ve otobüsün ağırlığı nedeniyle duramadığını belirtti. Olaydan sonra milletvekillerinin yoluna devam etmesi gerektiğini söylediğini ifade etti.

Olayda otobüsün silah olarak addedilmesi ve polislere karşı cebir kullanılması nedeniyle Gülyurt’un “görevi yaptırmamak için direnme” suçundan 13 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

  • İddianameye göre, Gülyurt aracı polislere doğru sürerek birçok farklı polise karşı suç işlemiş ve zincirleme suç teşkil etmiştir.
  • Gülyurt’un müşteki polislere karşı işlediği suçlar ayrı ayrı ele alınarak hakkında cezai işlem talep edilmiştir.

Olayla ilgili detaylı soruşturma sürerken, Gülyurt’un geleceği hakkında karar mahkeme sürecinde netlik kazanacaktır.

Related Posts

Maydonoz Döner operasyonunda yeni dalga!

21 Şubat’ta “Kıskaç-40″ operasyonları kapsamında Maydonoz Döner üzerinden FETÖ’ye finansman sağlandığı ortaya çıkmış ve 353 şüpheli gözaltına alınarak şirkete kayyum atanmıştı. Son olarak Eskişehir merkezli Bursa, Balıkesir ve Şırnak’ta, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) güncel yapılanması ve terörizmin finansmanına yönelik düzenlenen operasyonda 23 şüpheli gözaltına alındı.

ABD’nin 28 büyük şehri batıyor

ABD’de yapılan yeni bir uydu radar araştırması, ülkenin en kalabalık 28 kentinde yer seviyesinin önemli ölçüde düştüğünü ortaya koydu.

Bir mülakat skandalı da İl Özel İdaresi’nde! İşe AKP’lilerin eşi, oğlu, yeğeni alındı…

Karaman’da İl Özel İdare’nin 29 kişilik daimi işçi alımına bin 800 kişi başvurdu. İşe AKP’lilerin eşi, oğlu, yeğeni alındı.

Almanya harekete geçti! Acil durum ilan edildi

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, sınırları kalıcı olarak kontrol altına almak amacıyla, göç konusunda “ulusal acil durum” ilan etti. Alman medyasında yer alan haberlere göre, Merz Avrupa Birliği’nin İşleyişine İlişkin Antlaşma’nın 72’nci maddesini …

Torba tekliften işçiye değil, yurt dışındaki din görevlilerine dövizle zam çıktı

Meclis gündeminde bulunan “torba tekliften” yurtdışındaki sözleşmeli din görevlilerine dövizle ödenmek üzere yüzde 25 zam çıktı.

DSÖ: Dünya nüfusunun yarısı risk altında

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yaptığı son açıklamada gittikçe artan ve yayılan tehlikeye dikkat çekip dünya nüfusunun yarısının risk altında olduğuna vurgu yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir