Türkiye’den 376 bin kat daha küçük! Zenginlik içinde yüzüyorlar

Monaco: Dünyanın En Zengin Ülkesi

Vatikan’dan sonra dünyanın en küçük ülkesi olan prenslik, lüks yaşam tarzı, vergi avantajları ve turizm gelirleri sayesinde dünyanın en zengin ülkesi olarak kabul görüyor. Düşük nüfusu ve olağanüstü derecede milyoner yoğunluğu onu bu konuma iten en büyük güç olarak görülüyor.

ATATÜRK HAVALİMANINDA 5,5 KAT KÜÇÜK

Monaco, İstanbul’daki Atatürk Havalimanı’ndan bile yaklaşık 5,5 kat daha küçük olmasıyla dikkat çekiyor. Ancak bu küçük coğrafya, dünyanın en pahalı yaşam alanlarından birine ev sahipliği yapıyor.

Ülkede gayrimenkul fiyatları metrekare başına 100 bin euroyu aşarken, ev kiralamak isteyenlerin yerel bir bankada en az 500 bin euro bulundurduklarını kanıtlamaları gerekiyor. Bu durum, Monaco’yu lüks yaşamın merkezi haline getiriyor.

EURO PARA BİRİMİ KULLANIYOR

Anayasal monarşi ile yönetilen ülkenin başında Prens II. Albert bulunuyor. Savunması Fransa tarafından sağlanan Monaco, Avrupa Birliği üyesi olmamasına rağmen euro para birimini kullanıyor.

Monaco’nun zenginliğinin temelinde vergi avantajları büyük rol oynuyor. Ülkede gelir vergisi uygulanmazken (Fransız vatandaşları hariç), şirketler için de düşük vergi oranları sunuluyor. Bu durum, Monaco’yı küresel yatırımcılar ve uluslararası şirketler için cazip bir finans merkezi haline getiriyor.

TURİZM GELİRİ DE YÜKSEK

Aynı zamanda turizm geliri açısından da oldukça güçlü bir konumda olan ülke, her yıl dünyanın en prestijli otomobil yarışlarından biri olan Monaco Grand Prix’e ev sahipliği yapıyor. Monte Carlo Casino gibi lüks kumarhaneler de, ülkenin turistik cazibesini artıran unsurlar arasında yer alıyor.

Monaco yalnızca lüks ve finansla değil, bilimle de öne çıkıyor. Denizcilik araştırmaları alanında aktif olan ülke, Oşinografi Müzesi’ne ve dünyanın ilk koruma altına alınmış deniz habitatlarından birine ev sahipliği yapıyor.

Related Posts

İnsan beyin hücreli ilk ticari bilgisayar kiralanabiliyor

Dünyanın insan beyin hücreleriyle çalışan ilk ticari hibrit bilgisayarı kiralanmak üzere. Tıpta çığır açması beklenen bu biyolojik makine, İngiltere’de bir laboratuvarda geliştirildi ve daha önce “DishBrain” adıyla tanıtılan Pong oynayan prototipin üzerine inşa edildi.

2100 yılında dünyamızın nasıl görüneceğine dair 2 senaryo çizildi: Sonuçlar çok vahim olacak

Yeni araştırma, 2100 yılına dair iki çarpıcı gelecek senaryosu sunuyor: Ya cesur adımlarla refah dolu bir dünya inşa edeceğiz ya da siyasi kararsızlık ve eşitsizlikle dolu bir çöküşe sürükleneceğiz.

Bilim kurgu gerçek oldu! Yapay zeka artık zihin okumaya başladı

Avustralya’nın Sydney Üniversitesi’nden araştırmacılar, düşünceleri beyin dalgalarından okuyarak metne dönüştüren bir yapay zeka modeli geliştirdi. Çalışmada, beyin aktivitelerini ölçen giyilebilir elektroensefalogram (EEG) başlığı kullanıldı. Yapay …

Apple’ın bir döneme damga vuran modeli emekliye ayrıldı

Apple, 2018 yılında piyasaya sürdüğü iPhone XS modelini “külüstür” (vintage) ürünler listesine dahil etti. Bu kararla birlikte iPhone XS, teknoloji tarihindeki yerini alırken kullanıcılar için de bir dönem sona erdi.

Pickleball Şampiyonası ilk kez Türkiye’de düzenlenecek

Türkiye’de ilk kez düzenlenen Türkiye Pickleball Ligleri Türkiye Şampiyonası, 13-15 Haziran tarihlerinde Bursa’da gerçekleşecek. Pickleballda bölge şampiyonalarının ardından yarı final ve final maçları Bursa Mihraplı Pickleball Kortları’nda düzenlenecek.

Biyolojik parçalarla dijital dünya! Bilgisayarların biyolojik sınırları

Avustralya merkezli Cortical Labs’in geliştirdiği CL1 adlı biyolojik bilgisayar, bilim dünyasında yankı uyandırdı. İnsan kök hücrelerinden türetilen nöronlarla çalışan bu sistem, geleneksel silikon tabanlı bilgisayarlardan çok daha az enerji …