İş arkadaşına defalarca “doğruluk serumu” içiren adama hapis cezası

Şanghay’da Doğruluk Serumu Kullanarak İş Arkadaşının Sırlarını Öğrenmeye Çalışan Adam Hapis Cezasına Çarptırıldı

Şanghay’da bir adam, iş arkadaşının sırlarını öğrenmek için doğruluk serumu karıştırdığı gerekçesiyle üç yıl üç ay hapis cezasına ve 10 bin yuan para cezasına çarptırıldı.

Soyadı Li olarak belirtilen sanık, bir iş gezisi sırasında doğruluk serumuna rastladı. Bu serumu kullanan Li, iş arkadaşı Wang’ın bilgilerini öğrenmeye çalıştı.

İlk Denemede Başarılı Olamadı

29 Ağustos 2022’de gerçekleşen olayda Li, Wang’ın içeceğine serum ekledi, ancak istediği bilgilere ulaşamadı. Bu denemeyi 13 Ekim ve 22 Kasım’da tekrarlayan Li, her seferinde Wang’ın rahatsızlanmasına neden oldu.

Wang, şüphelenerek polise başvurdu ve yapılan araştırmada Li’nin evinde doğruluk serumu bulundu. Li suçlamaları kabul ederek, Wang’ın iş planlarını öğrenmek için böyle bir yönteme başvurduğunu itiraf etti.

Mahkeme Kararı

Şanghay Jing’an Bölge Halk Mahkemesi, Li’yi aldatma yoluyla uyuşturucu vermekten suçlu buldu ve üç yıl üç ay hapis cezasına çarptırdı.

Related Posts

Alevler arasında can veren gönüllü HÜRJET’in baş mühendisi çıktı

Türkiye dün orman yangınında yaşamını yitiren şehitlerine ağlıyor. Şehitlerin her biri ardından ayrı ayrı hikayeler bırakırken depremden yangına ve sel felaketine kadar her türlü operasyonda görev alan AKUT görevlisi Muharrem Can aynı zamanda HÜRJET’in e baş mühendisiymiş.

Engelli çocuğu feribotun garajında yolculuk yaptırdılar: kaptana soruşturma açıldı

AB ülkesi Yunanistan’da bir feribotta engelli çocuk ve annesine 40 derece sıcak altında feribotun garajında yolculuk yaptırılması ülkeyi ayağa kaldırdı, feribot kaptanı hakkında soruşturma başlatıldı.

Elazığspor İkinci Etap Kampını Tamamladı

Seza Çimento Elazığspor, ikinci etap kamp çalışmalarını sona erdirdi ve Erzurum’a gidecek.

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Çayır’dan Bahçeli’ye tepki: Mezhep veya etnik kökene dayalı bir yönetim Türkiye’yi böler!

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Çayır’dan Bahçeli’ye tepki: Mezhep veya etnik kökene dayalı bir yönetim Türkiye’yi böler!

Hakkari’de anız yangını

Hakkari’nin Çanaklı köyünde çıkan anız yangını, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde evlere ulaşmadan kontrol altına alındı.

Genç Arda parlamaya devam ediyor

Galatasaray Futbol Takımı, 2025-26 sezonu hazırlıkları kapsamında karşılaştığı İtalya 1. Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Cagliari’yi 3-1 yendi.