Alevler arasında can veren gönüllü HÜRJET’in baş mühendisi çıktı

Eskişehir’de Orman Yangınında Şehit Olan AKUT Gönüllüsü Başmühendis Muharrem Can Tanıtıldı

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde çıkıp Afyonkarahisar sınırını geçen orman yangını sırasında şehit olan Arama Kurtarma Derneği (AKUT) gönüllüsü Muharrem Can’ın (42), Türk Havacılık Uzay Sanayii AŞ’de (TUSAŞ) başmühendis olarak görev yaptığı, jet eğitim uçağı HÜRJET projesinde de çalıştığı öğrenildi.

Eskişehir Seyitgazi’de başlayıp Afyonkarahisar sınırına ulaşan orman yangınında şehit olan 5 orman işçisi ve 5 AKUT gönüllüsünün kimlik tespiti ve DNA analizi işlemleri Ankara Adli Tıp Kurumu’nda devam ediyor. Adli tıp önünde bekleyen şehit yakınlarının acı dolu bekleyişi devam ederken, şehitlerden biri olan AKUT gönüllüsü Muharrem Can’ın TUSAŞ’ta başmühendis olarak görev yaptığı ve HÜRJET projesinde yer aldığı belirtildi. Şehit Can’ın, HÜRJET’in baş mühendislerinden biri olduğu öğrenildi.

‘HER TÜRLÜ OPERASYONDA GÖREV ALAN BİR KAHRAMAN’

Şehit Can’ın yakın arkadaşı Orhan Kızıltepe, “Muharrem şehidimiz, benim 20 yıllık dostumdu. Yalnız yaşıyordu ve gönüllü olarak AKUT’ta hizmet ediyordu. Deprem, yangın ve sel gibi çeşitli felaketlerde aktif rol aldı. Aynı zamanda başmühendislik görevini de yürütüyordu. Gerçekten kahraman bir insan ve onun kaybı büyük bir acı” şeklinde konuştu.

Can’ın amacının insanlara yardım etmek olduğunu belirten Kızıltepe, “Muharrem, geçmişte de deprem gibi acil durumlarda hızlıca müdahale ediyor ve yardım elini uzatıyordu. Kendisi vatan ve milletine hizmet etmekten gurur duyuyordu. Bu ülkenin kaybı gerçekten büyük. Onun ani ölümü karşısında şaşkınlık içindeyim,” dedi.

TUSAŞ’TAN TAZİYE MESAJI

TUSAŞ resmi sosyal medya hesabından, orman yangınında şehit olanlar için taziye mesajı yayımladı. TUSAŞ, mühendis Can’ın HÜRJET ile çekilmiş fotoğrafını paylaşarak, “Eskişehir’deki yangın sırasında şehit olan kahraman orman işçilerimiz ve AKUT gönüllülerimizin acısı yüreğimizde. Bölgeye destek için giden AKUT gönüllümüz Muharrem Can ve diğer tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu da taziye mesajında, “Eskişehir yangını sırasında görev yapan HÜRJET başmühendisimiz Muharrem Can’a ve diğer tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve baş sağlığı diliyorum” dedi.

Related Posts

Kurtulmuş’tan partilere ‘Komisyon’ yazısı!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ‘Terörsüz Türkiye Komisyonu’ için partilerden 31 Temmuz’a kadar isim istedi. ‘Terörsüz Türkiye Komisyonu’ için partilerin kontenjanı da belli oldu.

Zehra Kınık’ın yargılandığı davada yeni gelişme: Sürücü de şikayetini geri çekti

Beykoz’da Fatma Zehra Kınık’ın karıştığı ölümlü kazanın görüldüğü davada motosiklet sürücüsü sanık Yavuz Selim Öztürk şikayetini geri çekti.

Engelli çocuğu feribotun garajında yolculuk yaptırdılar: kaptana soruşturma açıldı

AB ülkesi Yunanistan’da bir feribotta engelli çocuk ve annesine 40 derece sıcak altında feribotun garajında yolculuk yaptırılması ülkeyi ayağa kaldırdı, feribot kaptanı hakkında soruşturma başlatıldı.

Elazığspor İkinci Etap Kampını Tamamladı

Seza Çimento Elazığspor, ikinci etap kamp çalışmalarını sona erdirdi ve Erzurum’a gidecek.

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Çayır’dan Bahçeli’ye tepki: Mezhep veya etnik kökene dayalı bir yönetim Türkiye’yi böler!

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Çayır’dan Bahçeli’ye tepki: Mezhep veya etnik kökene dayalı bir yönetim Türkiye’yi böler!

Hakkari’de anız yangını

Hakkari’nin Çanaklı köyünde çıkan anız yangını, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde evlere ulaşmadan kontrol altına alındı.