ABD’li yeni Papa teknolojiye savaş açtı! Kilisenin asıl meselesi…

Kuzey Amerika’dan Seçilen İlk Papa Leo, Vatikan’da Pazar Duasını Yaptı

Katolik Kilisesi’nin Kuzey Amerika’dan seçilen ilk papası olan ABD’li 14’üncü Leo, Regina Caeli duasını halka açık olarak Vatikan’da gerçekleştirdi. Aziz Petrus Bazilikası’nın locasından seslenen Papa, dünyadaki savaşlara da değindi.

Leo: “Dünyada Asla Savaş Olmamalı”

İkinci Dünya Savaşı’nın sona erdiği 8 Mayıs’ın 80. yıldönümünde konuşan Papa Leo, dünya genelinde yaşanan savaşlara dikkat çekerek, “Parçalı bir üçüncü dünya savaşı tehlikesiyle karşı karşıya olduğumuz bu dönemde, bir daha asla savaş olmaması gerektiğini vurguluyorum” dedi.

Ukrayna’daki olaylara da değinen Papa Leo, orada barış için adil ve kalıcı çözümler çağrısında bulundu. Ayrıca Gazze Şeridi’ndeki duruma da değinerek derhal ateşkes ilan edilmesi ve insani yardımların ulaştırılması gerektiğini belirtti.

Leo: “Yapay Zekâ Kilise’nin Yeni Meselesi”

Kilise’nin günümüzde karşı karşıya olduğu meselelerden birinin yapay zekâ olduğunu vurgulayan Papa Leo, insan onurunun ve adaletin savunulması için yeni zorluklar getiren bu alana karşı toplumsal doktrin mirasını koruma çağrısında bulundu.

Papa Leo’nun Programı Belli Oldu

Vatikan, Leo’nun 25 Mayıs’a kadar olan programını açıkladı. Papa’nın 18 Mayıs’ta resmen göreve başlaması beklenirken, Türkiye’ye yapılacak ziyaret henüz programda yer almıyor. Papa’nın ilk açıklamaları ve jestleri de dikkatle takip ediliyor.

Related Posts

Putin: Kiev’e herhangi bir ön koşul olmaksızın doğrudan müzakerelere İstanbul’da devam etmeyi öneriyoruz

Putin, Kiev’e herhangi bir ön koşul olmaksızın doğrudan müzakerelere devam etmeyi ve 15 Mayıs’ta İstanbul’da başlamayı teklif etiklerini belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, PKK’nın topladığı kongrenin sonuçlarına mahkum edenlere yazıklar olsun”

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, terör örgütü PKK’nın kongresini topladığına yönelik açıklamasını değerlendirirken, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, PKK’nın topladığı kongrenin sonuçlarına mahkum edenlere yazıklar olsun” dedi.

Avrupalı liderler, ateşkes talebiyle Ukrayna’da

Almanya, Fransa, İngiltere ve Polonya liderleri Rusya’ya, Ukrayna’da ateşkes ve müzakere masası çağrısı yapmak için Kiev’i ziyaret ediyor.

Meksika’dan Google’a dava

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, Google’a, ABD’de kullanılan harita uygulamasında “Meksika Körfezi” adını “Amerika Körfezi” olarak değiştirdiği gerekçesiyle dava açtıklarını duyurdu.

İran ile ABD arasındaki görüşmenin tarihi belli oldu

İran ile ABD arasındaki dördüncü tur nükleer görüşmelerin 11 Mayıs’ta Umman’da yapılacağı doğrulandı.

Gazze’de 65 binden fazla çocuk açlık nedeniyle ölüm riski altında: 40 gündür ekmeğe erişim yok

İsrail’in uyguladığı abluka nedeniyle Gazze’de 65 binden fazla çocuğun açlık kaynaklı ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi. Gazze’deki hükümetin medya ofisi yaptığı açıklamada “Bölgede 40 gündür hiçbir fırın çalışamıyor, halkın temel gıdası olan ekmeğe erişimi tamamen kesilmiş durumda” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir