Acil çağrı yapıldı, satışı yasaklandı: Kabak çekirdeği raflardan toplatılıyor!

ABD’de Salmonella Kontaminasyonu Nedeniyle Organik Jumbo Kabak Çekirdeği Ürünü Geri Çağrıldı

ABD’de tüketilen “Organik Jumbo Kabak Çekirdeği” ürününde salmonella bakterisi tespit edilmesi sonucu, ürün acil bir şekilde geri çağrıldı. Sağlık otoriteleri ve üretici firma, tüketici sağlığını korumak amacıyla ürünün satışını durdurdu ve raflardan toplatılmasına karar verdi.

Advantage Health Matters tarafından üretilen ve 8 onsluk paketlerde satılan bu sağlıklı atıştırmalıkta salmonella kontaminasyonu riski tespit edildi. Şirket, yaşanan durumla ilgili detaylı bir soruşturma başlattı ve ürünün üretimini geçici olarak durdurduğunu açıkladı.

SALMONELLA BAKTERİSİNİN ETKİLERİ

Salmonella bakterisinin özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan bireyler, yaşlılar ve çocuklar için ciddi sağlık riski oluşturduğu belirtilmektedir. Enfekte bireylerde yüksek ateş, ishal, mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı gibi belirtiler görülebilirken, bazı durumlarda enfeksiyon kana karışarak hayati tehlike yaratabilmektedir.

‘İADE EDİN’ ÇAĞRISI

Advantage Health Matters, geri çağrı süreci çerçevesinde tüketicilerden 8 onsluk “Organik Jumbo Kabak Çekirdeği” paketlerini satın aldıkları marketlere iade etmelerini ve tam geri ödeme almalarını talep etmektedir. Bu adım, halk sağlığını korumak adına alınan önlemler arasında yer almaktadır.

Gıda güvenliği uzmanları, tüketicilere ambalajlı ürünleri satın alırken üretim tarihine ve içerik bilgilerine dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunmaktadır. Geri çağrılan ürünle ilgili gelişmeler resmi kurumlar ve üretici firma tarafından kamuoyuna duyurulmaya devam edecektir.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Türkiye’de kruvaziyer turizmi rotasında ilk sıra Kuşadası’nın

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yılın ilk 4 ayında limanlara uğrayan kruvaziyer gemi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,4 artarak 169’a, kruvaziyer yolcu sayısının da yüzde 52,3 artışla 205 bin 758’e yükseldiğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir