Adıyaman’da Sahabe Paneli Gerçekleştirildi

Adıyaman İl Müftülüğü’nün Sahabe Hayatı Paneli Büyük İlgi Gördü

Adıyaman İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Safvan B. Muattal ve Sahabenin Hayatımızdaki Yeri” konulu panel, Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Dini ve akademik isimlerin bir araya geldiği panelde, sahabenin hayatının günümüz toplumuna olan etkisi ele alındı. Panelin moderatörlüğünü Adıyaman İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu yaptı.

Panelde, sahabenin ahlaki duruşu, dini sorumluluk bilinci, ve toplumsal dayanışma anlayışının günümüz birey ve toplum hayatına nasıl yön verebileceği üzerine detaylı tartışmalar gerçekleştirildi. Dini ilimlerde uzman akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen panel, sahabe döneminin izlerini günümüze taşıdı.

Adıyaman Valisi Osman Varol, ADYÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, kaymakamlar, müftüler, din görevlileri, kanaat önderleri, vatandaşlar ve birçok üniversite öğrencisinin katıldığı panele büyük ilgi gösterildi. Adıyaman halkının yoğun katılımıyla gerçekleşen panel sayesinde sahabenin hayatı ve öğretileri üzerine derinlemesine bir anlayış geliştirildi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

ALES 2 sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM ALES 2 sınav sonuçları açıklanma tarihi 2025!

Akademik kariyer ve lisansüstü eğitim hayali kuran binlerce adayın heyecanla beklediği 2025 ALES/2 sınav sonuçlarının açıklanma tarihi, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından duyuruldu. 6 Temmuz 2025 tarihinde gerçekleşen ALES 2 sınav sonuçları adaylar tarafından merak ediliyor. Sayısal ve sözel testlerden oluşan sınavda adayların performansı, akademik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynuyor. Peki, ALES/2 sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM ALES 2 sınav sonuçları açıklanma tarihi!

ALES başladı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 06 Temmuz’da saat 10.15 itibarıyla 81 ildeki sınav merkezlerinde başladı. Sınava 151 bin 165 kişi başvurdu.

İstanbul’da denize girmek yasak mı? Fırtına nedeniyle İstanbul’un 3 ilçesinde denize girme yasağı

İstanbul’da yaz mevsiminin keyfini çıkarmak isteyen vatandaşlar için önemli bir uyarı: Fırtına ve sağanak yağış beklentisi nedeniyle 29 Haziran 2025 Pazar günü 3 ilçede denize girmek yasaklandı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Marmara Bölgesi için yaptığı kuvvetli rüzgar ve dalga uyarısının ardından, bu ilçelerde sahillerde yoğun dalga ve rip akıntısı riski nedeniyle kaymakamlıklar tarafından denize girme yasağı getirildi. Peki, İstanbul’da denize girmek yasak mı, hangi ilçelerde denize girmek yasak?

Müge Anlı ile Tatlı Sert sezon finali ne zaman? Ünlü sunucu tarihi duyurdu! 2024 – 2025 sezonu Müge Anlı ile Tatlı Sert sezon finali ne zaman yayınlanacak? İşte detaylar

Müge Anlı ile Tatlı Sert 2024 – 2025 ne zaman sezon finaline girecek? Yazın gelişi ve birçok program ve dizinin sezon finali yapmasıyla birlikte Müge Anlı izleyicileri merak içerisinde başta belirtilen bu sorunun cevabını araştırıyor. Bilindiği üzere program yaz aylarında sezon finali yapıyor ve genel olarak Eylül ayında yeniden yayına başlıyor. Peki, Müge Anlı ile Tatlı Sert sezon finali ne zaman? Ünlü sunucu sezon finali tarihini duyurdu. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte Müge Anlı sezon finali tarihi…

Yaz Kur’an kursu kayıt dönemi başladı! 2025 yaz dönemi Kur’an kursları ne zaman başlayacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl milyonlarca çocuk ve gencin Kur’an-ı Kerim öğrenme yolculuğuna katıldığı 2025 Yaz Kur’an Kursları için kayıt dönemi resmen başladı! “Her Yaz Yeni Bir Heyecan: Cami, Çocuk ve Kur’an” sloganıyla düzenlenecek kurslar, tüm öğrencileri camilere ve Kur’an kurslarına davet ediyor. Kayıtlar, yüz yüze ve online olarak yapılabilecek. Peki, 2025 Yaz Kur’an Kursları ne zaman başlayacak? Kayıtlar nasıl ve nereden yapılır?

Enstitü İSMEK’in “Hayal Bu Ya” festivali başladı: “Ekrem İmamoğlu’nun Türkiye için kurduğu hayaller var”

Enstitü İSMEK’in “Hayal Bu Ya” festivali başladı: “Ekrem İmamoğlu’nun Türkiye için kurduğu hayaller var”