Almanya’dan sınırda sıkı denetim: 24 yaşındaki Türk vatandaşı ülkeye alınmadı

Almanya’nın Sınırlarında Yapılan Yoğun Kontrollerde Türk Vatandaşı Geri Gönderildi

Almanya’nın kara sınırlarında başlattığı sıkı kontrollerde, Avusturya üzerinden giriş yapmak isteyen 24 yaşındaki Türk vatandaşı Alparslan belge sunamayınca geri gönderildi. Ülkeye alınmayan Alparslan, “Önce dinlenip sonra ne yapacağıma karar vereceğim” dedi.

Almanya, Fransa, İsviçre, Polonya, Avusturya ve Çekya sınırlarında ağır silahlı ekiplerle desteklenen 11 bin polisle 12 saatlik nöbet uygulaması başlattı. Kara sınırlarında minibüs, otomobil, tren, metro ve yaya geçişleri de dahil olmak üzere tüm ulaşım araçları kontrol ediliyor.

Sözcü’nün haberine göre, uygulamanın ilk gününde Avusturya’dan Almanya’ya geçmeye çalışan 24 yaşındaki Türk vatandaşı Alparslan sınırda geri çevrildi. Kürt kökenli olduğunu ve daha önce İtalya üzerinden Almanya’ya gelerek iltica başvurusunda bulunduğunu belirten Alparslan, gerekli belgeleri sunamayınca Alman polisi tarafından trenle Avusturya’nın Kufstein kentine geri gönderildi.

Avusturya’da ilk kaydının olması nedeniyle o ülkeye iade edilen Alparslan, “Önce uyumalı ve dinlenmeliyim. Daha sonra ne yapacağıma karar vereceğim” açıklamasında bulundu. Aynı gün, Avusturya sınırında Suriyeli, Filistinli, Arnavut ve Ukraynalı göçmenlerin geçişlerine izin verilmedi. Fransa sınırında Afrikalı, Polonya sınırında ise farklı yerlerden geçmeye çalışan gruplar da geri gönderildi.

Related Posts

Avrupalı liderler, ateşkes talebiyle Ukrayna’da

Almanya, Fransa, İngiltere ve Polonya liderleri Rusya’ya, Ukrayna’da ateşkes ve müzakere masası çağrısı yapmak için Kiev’i ziyaret ediyor.

Meksika’dan Google’a dava

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, Google’a, ABD’de kullanılan harita uygulamasında “Meksika Körfezi” adını “Amerika Körfezi” olarak değiştirdiği gerekçesiyle dava açtıklarını duyurdu.

İran ile ABD arasındaki görüşmenin tarihi belli oldu

İran ile ABD arasındaki dördüncü tur nükleer görüşmelerin 11 Mayıs’ta Umman’da yapılacağı doğrulandı.

Gazze’de 65 binden fazla çocuk açlık nedeniyle ölüm riski altında: 40 gündür ekmeğe erişim yok

İsrail’in uyguladığı abluka nedeniyle Gazze’de 65 binden fazla çocuğun açlık kaynaklı ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi. Gazze’deki hükümetin medya ofisi yaptığı açıklamada “Bölgede 40 gündür hiçbir fırın çalışamıyor, halkın temel gıdası olan ekmeğe erişimi tamamen kesilmiş durumda” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, PKK’nin ‘kongre’ duyurusuna ‘sessiz’ kaldı! Özgür Özel’i hedef aldı: ‘Artık suç örgütünün boyunduruğundan kurtulmalı…’

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, beklenenin aksine terör örgütü PKK’nin ‘kongre’ duyurusuna ilişkin bir açıklama yapmadı. Özgür Özel’i ve İBB’yi hedef alan Erdoğan, “Sayın Genel Başkan’ın artık suç örgütünün boyunduruğundan kurtulması, ülkenin gerçek gündemine dönmesi gerekiyor” dedi.

Aldatıldığını öğrenmişti: Genç kadın fare zehriyle öldürüldü

Aldatıldığını öğrenmişti: Genç kadın fare zehriyle öldürüldü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir