Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Türkiye’nin Mobilite Geleceğine Işık Tutacak Zirve Başladı

Kocaeli’de düzenlenen ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi,’ Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla başladı. Bakan Kacır’ın yanı sıra Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, TSE Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Sami Şahin, Togg CEO’su Gürcan Karakaş ve birçok davetli zirveye katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, yaptığı konuşmada, dünya genelinde elektrikli araçlara talebin arttığını belirterek, “Geçen yıl 17 milyon elektrikli araç satıldı ve küresel otomotiv pazarındaki payları yüzde 20’ye ulaştı. Tüketici tercihleri hızla değişiyor ve ülkemizde hibrit araçlar yükselişte. Ülkemiz, mobilite sektörünün dönüşümünde öncü konumda” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye’nin Çağrısı: Yatırım Yapın!’

Bakan Kacır, otomotiv sektörüne yönelik yatırım çağrısında bulunarak, “HIT-30 programı kapsamında otomotiv sektörüne yönelik teşvikler sunuyoruz. Ülkemiz, yatırımcılara birçok imkan sunuyor ve yerli üretimi destekliyor. Elektrikli ve hibrit araç üretimine yönelik yapılan yatırımlar sektörde büyük bir ivme oluşturdu” dedi.

‘Türkiye, Elektrikli Araç Üretiminde Öncü’

Bakan Kacır, Türkiye’nin elektrikli araç üretiminde ilerlediğini belirterek, “Manisa’da yıllık 150 bin elektrikli araç kapasiteli üretim tesisi kuruldu ve başka bir marka için Samsun’da yıllık 200 bin araç üretilecek. Ülkemiz, yüksek teknolojiye dayalı bir üretim kapasitesine sahip ve yerli üretimi destekliyor. 2030’a kadar elektrikli araç pazar payını artıracak ve üretim kapasitesini 1 milyona çıkaracak” şeklinde konuştu.

‘Yerli Yüksek Hızlı Trenler Yolda!’

Bakan Kacır, atılımlarının otomotiv sektörüyle sınırlı olmadığını vurgulayarak, “Ülkemiz, raylı ulaşım sistemlerinde yerli ve milli yüksek hızlı tren geliştirip ihraç edebilecek kapasiteye sahip. Yerli elektrikli tren seti üretimi başladı ve hedefimiz, yerli yüksek hızlı trenleri geleceğe taşımak” dedi.

‘Geleceğe Hazırız!’

Bakan Kacır, Türkiye’nin geleceğe yönelik projelere ev sahibi olmaya hazır olduğunu belirterek, “Mobilitenin geleceğini şekillendirecek projelere destek olmaya devam edeceğiz. Yerli ve yabancı yatırımcılara kapımız açık ve vizyoner projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye, mobilite sektöründe büyümeye ve geleceğe yön vermeye devam edecek” dedi.

Related Posts

Acil çağrı yapıldı, satışı yasaklandı: Kabak çekirdeği raflardan toplatılıyor!

ABD’de tüketilen “Organik Jumbo Kabak Çekirdeği” ürününde salmonella bakterisi tespit edilmesi üzerine ürün acil olarak geri çağrıldı. Sağlık otoriteleri ve üretici firma, tüketici güvenliğini korumak amacıyla ürünün satışını durdurdu ve tüm …

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Türkiye’de kruvaziyer turizmi rotasında ilk sıra Kuşadası’nın

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yılın ilk 4 ayında limanlara uğrayan kruvaziyer gemi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,4 artarak 169’a, kruvaziyer yolcu sayısının da yüzde 52,3 artışla 205 bin 758’e yükseldiğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir