Beş turda da Cumhurbaşkanı seçemediler: Kosova’da seçim yine ertelendi

Kosova Meclisinin Genel Kurul Oturumunda Meclis Başkanı Seçimi 29 Nisana Ertelendi

Kosova Meclisi, 15 Nisan’da başlayan ve 6 kez ertelenen Genel Kurul oturumuna bugün devam etti.

Kendin Karar Al Hareketi (Vetevendosje) genel seçimlerden birinci çıktı ve meclis başkanlığı için son Adalet Bakanı Albulena Haxhiu’yu önerdi.

Yapılan oylamada Haxhiu, 57 milletvekilinin desteğini aldı ancak gerekli 61 oy alamayarak meclis başkanı seçilemedi.

Geçici meclis başkanı, oturumu 29 Nisan’a erteledi.

Vetevendosje’nin meclis başkanlığı için önerdiği Haxhiu, daha önce yapılan oylamalarda da seçilememişti.

Mecliste 120 oy bulunmakta olup, meclis başkanı seçilebilmesi için 61 oyun alınması gerekmektedir.

Kosova’da yeni hükümetin kurulabilmesi için, meclis başkanı ve yardımcılarının seçilmesinin ardından güvenoyu oylamasında 61 oyun alınması gerekiyor.

Related Posts

Otoyolda korku dolu anlar: Alevlere teslim oldu

Mersin’de bir otomobil, seyir halindeyken yanmaya başladı. Otomobildeki yangın ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

Dışişleri Bakanı Fidan Katar’da: Gazze’de ateşkesin yeniden sağlanmasını istiyoruz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar’da yaptığı açıklamada,  Gazze’de ateşkesin yeniden sağlanmasını, insani yardımların bölgeye girmesini, rehine ve tutuklulukların karşılıklı takasını istediklerini söyledi.

Samsun’da uyuşturucu operasyonu

Samsun’un İlkadım, Atakum ve Havza ilçelerinde uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

Kırıkkale’de otomobil dereye düştü

Kırıkkale’de bir otomobil dereye düştü. Kazada otomobil sürücüsü E.Ü. yaralandı.

Silahla yaralanan 14 yaşındaki Elif hayatını kaybetti

Mardin’de ailesi tarafından silahla yaralanmış halde ambulansa teslim edilen 14 yaşındaki Elif Kanak hayatını kaybetti.

Hindistan’dan medyaya uyarı: Operasyonlarını canlı yayımlamayın

Hindistan’daki Enformasyon ve Yayıncılık Bakanlığı, ulusal güvenlik gerekçesiyle medya kuruluşlarına ve sosyal medya kullanıcılarına, savunma operasyonları hakkında canlı yayın yapmama ve hassas bilgileri paylaşmama çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir