CHP’li Aşkın Genç: ‘Türk işçisi, yılın üç ayını devlete çalışıyor’

CHP Milletvekili Aşkın Genç: “Türkiye’deki Vergi Yükü OECD Ortalamasının İki Katı”

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Meclis’te yaptığı konuşmada, dört kişilik bir ailenin ödediği verginin OECD ortalamasının iki katı olduğunu vurguladı.

Genç, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“OECD’nin 2024 verilerine göre, Türkiye’de emeğin üzerindeki vergi yükü alarm verici bir seviyeye ulaşmış durumda. Evli ve 2 çocuklu bir çalışanın sırtındaki vergi yükü, OECD ülkeleri ortalamasının tam iki katı. Bekar bir çalışandan alınan vergi oranı ise yüzde 39’a kadar yükselmiş durumda, yani bir Türk işçisi yılın üç ayını devlete çalışarak geçiriyor. Eline maaş geçmeden önce emeği vergiyle kesiliyor. Geçtiğimiz hafta Kayseri’de sendika temsilcileriyle yaptığımız toplantıda en çok karşılaştığımız sorun, gelir vergisinin adaletsizliği ve artan kesintilerdi. Yurttaşlar, enflasyonla mücadele ederken maaşlarının büyük bir bölümünün kesildiğini ifade ediyor. İktidar ‘aileyi destekliyoruz’ dese de gerçekte emekçilere büyük yükler bindiriyor. Bugün Türkiye, OECD ülkeleri arasında en yüksek net gelir vergisi alınan ülke konumunda. Vergi adaleti sağlanmadan sosyal adaletin oluşması mümkün değil.”

Related Posts

İYİ Parti’den ‘Lozan’ tepkisi: ‘Neyin pazarlığını sürdürüyorsunuz?’

TBMM grup toplantısını Ankara Çankaya’daki Lozan Parkı’nda gerçekleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Tapu senedimiz olan Lozan’ı inkar eden, Türkiye’yi inkarcı ve işgalci ilan eden, binlerce evladımızın katiline özgürlük ve siyaset hakkı isteyen, emperyalist güçlerden aldıkları cesaretle hareket eden bu teröristlerle neyin pazarlığını sürdürüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Ünlü şef CHP’ye katıldı

Ünlü şef Hazer Amani ve iş insanı Metin Özkan, CHP’ye katıldı.

CHP’li Günaydın’dan İmamoğlu’na yeni soruşturma açılmasına tepki: Ayarını bozduğunuz kantar, gün gelir sizi de tartar

CHP’li Günaydın’dan İmamoğlu’na yeni soruşturma açılmasına tepki: Ayarını bozduğunuz kantar, gün gelir sizi de tartar

ABD’li yeni Papa teknolojiye savaş açtı! Kilisenin asıl meselesi…

Katolik Kilisesi’nin Kuzey Amerika’dan seçilen ilk papası olan ABD’li 14’üncü Leo’nun Vatikan’da halka açık düzenlediği ilk pazar duasına 150 binin üzerinde kişi katıldı. Hz. Meryem’e adanmış olan Regina Caeli (Göklerin Meryem’i) duası nedeniyle Aziz …

Putin: Kiev’e herhangi bir ön koşul olmaksızın doğrudan müzakerelere İstanbul’da devam etmeyi öneriyoruz

Putin, Kiev’e herhangi bir ön koşul olmaksızın doğrudan müzakerelere devam etmeyi ve 15 Mayıs’ta İstanbul’da başlamayı teklif etiklerini belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, PKK’nın topladığı kongrenin sonuçlarına mahkum edenlere yazıklar olsun”

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, terör örgütü PKK’nın kongresini topladığına yönelik açıklamasını değerlendirirken, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, PKK’nın topladığı kongrenin sonuçlarına mahkum edenlere yazıklar olsun” dedi.