Erzurum’da Sağlıkçılar, 66 Haftadır Gazze İçin Sessiz Yürüyüş Düzenliyor

Erzurum’da sağlıkçıların, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek için 66 haftadır yaptıkları sessiz yürüyüşleri devam ediyor.

66. haftasında devam eden protesto yürüyüşünde, doktorlar, tıp fakültesi öğrencileri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar Lala Mustafa Mustafa Paşa Camisi önünde toplanarak Yakutiye Medresesi’ne kadar yürüdü. Ellerinde Türk, Filistin ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi bayrakları taşıyan sağlıkçılar, döviz ve pankartlarla Gazze’deki zulme dikkat çekti.

Aile Hekimi Dr. İbrahim Fatih Doğan, sessiz yürüyüş yapan grup adına yaptığı açıklamada, “İslam ümmetiyiz. Biz, bir kısmı maddi, bir kısmı manevi işgal altında olan ümmet-i Muhammediz. Biz, düşmanın bir kısmını bombalarıyla bedenlerini, bir kısmınıysa batıl fikirleriyle ruhlarını parçaladığı Müslümanlarız. Biz, bir kısmı fiziksel işkenceyle davasından vazgeçirilmeye çalışılan ama başarılamayan, bir kısmı ise dokunmaya bile gerek kalmadan davasını unutan ümmetiz. Biz, birbirine küstürülmüş kardeşleriz, İslam’ın yetim kalmış evlatlarıyız. Biz, yüz yıldır devam ettirdiği derin gaflet uykusunu son bir buçuk yılda mazlumların artık dayanılmaz hale gelen çığlıklarının böldüğü İslam alemiyiz. İşte bu yüzden 1 yıldan fazla süredir hiçbir cumartesi günü bu meydanı terk etmedik, etmiyoruz. Sebatimizi “direnişlerinden bir damla alsak bize yeter” dediğimiz şehitlerden almaya çalışıyoruz. İsmail Haniyye’ye benzemek için can atıyoruz mesela. “canımız, kanımız, evlatlarımız ve sahip olduğumuz her şey Kudüs ve Mescid-İ Aksa’ya feda olsun” dedi ve ahdini yerine getirdi. Canıyla, kanıyla, 3 oğlu, 4 torunu ve kız kardeşiyle Aksa’ya feda oldu Şehit İsmail Haniyye” şeklinde konuştu.

Yürüyüşün sonunda dua edildi

Yahya Sinvara benzemek için can attıklarını ifade eden Dr. Fatih Doğan, “Mesela “yatağımda yaşlı develer gibi ölmekten korkuyorum” dedi ve ahdini yerine getirdi. Sağlam kalan son uzvuyla elindeki son silah olan tahta sopayı İsrailin başına geçirerek şehit oldu. Üstünde hücum yeleği, birkaç parça eşyasıyla şehadetinden önceki üç günü aç geçirmişken yükseldi cennete. Çünkü ulaşacağı makam ucuz değildi ve Yahya Sinvar bu makamın bedelini çoğusu esarette geçmiş tüm hayatıyla ödedi. İşte niyetimiz hepimize, hepinize bunu sorgulatmak ve görünmez zincirlerimizden kurtulmaktır. Amerika başkanı Trump’ın yaptığı son açıklamalar bir kez daha göstermiştir ki, Amerika için orta doğu sadece para, toprak, petrol ve gazdan ibarettir. İnsanlar, milletler, tarih ya da kimlikler değil, yalnızca ele geçirilecek kaynaklar, yapılacak anlaşmalar, yaranılacak zenginler, hesaplanacak karlardır. Yöntem ise yıllardır aynı: kapitalizm kılığındaki sömürgecilik. Selam olsun sabrınıza, ayakta duruşunuza, zulme karşı kararlılığınıza” dedi.

Konuşmanı ardından grup dua etti. – ERZURUM

Related Posts

Yunanistan, İsrail Savunma şirketinden insansız denizaltılar alacak

İsrail merkezli IAI, mürettebatsız BlueWhale denizaltılarını Yunanistan’a satmak için anlaşma imzaladı. İstihbarat toplama ve mayın tespiti gibi yeteneklere sahip sistemin üretiminde Yunan HAI şirketi de yer alacak.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakan Hakan Fidan, Suudi mevkidaşı Al Suud ile Pakistan ve Hindistan arasındaki gerilimi görüştü.

Deprem korkusu ‘taşınmayı’ düşündürtüyor: Marmara bölgesinde her üç çalışandan biri gitmeyi istiyor

İstanbul ve çevresinde ikamet eden çalışanlar üzerinde gerçekleşen bir araştırmaya göre, çalışanların büyük bir kısmı deprem endişesiyle taşınmayı düşünüyor.

Zelenski’nin açıklaması sonrası kafalarda bu soru var: Ukrayna Zafer Günü’nde Rusya’yı vuracak mı?

Rusya, 9 Mayıs’ta kutlanacak Zafer Günü’ne hazırlanıyor. 2. Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’nın yenilgiye uğratılmasının kutlanacağı günde Moskova’da Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Brezilya Devlet Başkanı Lula Da Silva ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi …

Hindistan saldırısı sonrası Pakistanlılar stok yapmaya başladı

Hindistan ordusu, Pakistan ve Pakistan’a bağlı Azad Keşmir bölgesindeki “hedeflere” karşı askeri operasyon başlattığını bildirdi.

Saldırıların ardından eğitime ara verildi

Hindistan’ın saldırısının ardından Pakistan’da eğitime ara verildi