Gezgin sosyal medya ünlüsü genç kız Zara’ya dava açtı ve kazandı

20 yaşındaki TikToker ünlüsü Krystal Joyce, Dublin’deki bir AVM’de yarı çıplakken bir kadın güvenlik görevlisinin perdeyi açmasının ardından perişan olduğunu söyledi.

Platformda İrlandalı bir gezgin olarak hayatını paylaşan içerik yaratıcısına Zara ve güvenlik şirketi tarafından 20 bin Euro tazminat ödendi.

Krystal, Dublin Bölge Hukuk Mahkemesi’ne, kabininde yarı çıplak halde dururken diğer müşterilerin önünde sorgulandığını söyledi.

Güvenlik görevlisinin kendisini diğer alışveriş yapanların önünde “uygunsuz hareketlerde bulunmakla” suçladığını iddia etti.

20 yaşındaki genç kız, imajını ve işini etkileyebileceği için bu durumun iftira teşkil ettiğini savundu.

Yargıç onun lehine karar verdi ve “dürüst ve açık sözlü kanıt” verdiğini söylediği TikToker’atazminat ödenmesine karar verdi.

Mahkemeye, Krystal’in üzgün ve utanmış hissettikten sonra ayrılmak istediğini ancak mağazada kalmaya zorlandığını da söylendi.

Sun’da yer alan habere göre genç kızın avukatı Esther Earley, “sorgulandığını” ve olayla ilgili yazılı raporun perakende devi tarafından “tahrif edildiğini” söyledi. Krystal’in sadece kıyafetlerini denerken fotoğraflarını çektiğini, takipçilerine yeni kıyafetler göstermekten ve bunları nereden alabileceklerini paylaşmaktan hoşlandığını anlattı.

Yargıç, Zara mağazasını işleten ITX Retail Limited’a karşı 10 bin Euro tazminat ödenmesine karar verdi.

Öte yandan güvenlik görevlisinin bağlı olduğu şirket olan Bidvest Noonan (ROI) Limited’ın da 10 bin Euro ödenmesi hükmedildi.

Çeviri

Related Posts

‘Diploma’ davasının perde arkasındaki plan ortaya çıktı: Dosyadaki diğer 27 kişi için ayırma kararı

İBB soruşturması kapsamında tutuklanan İmamoğlu’na yönelik açılan ‘diploma’ davasında savcılığın İBB Başkanı ile diğer 27 kişinin dosyalarını ayırma kararı aldığı ortaya çıktı.

Somali’deki askeri eğitim kampında intihar saldırısı

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Jaalle Siyaad Askeri Eğitim Kampı’na bombalı intihar saldırısı gerçekleştirildiği açıklandı. Somali Savunma Bakanlığı, intihar saldırısına karşılık verdiklerini bildirdi.

Srebrenitsa’da toprağa verilecek 7 soykırım kurbanı için mezar yerleri kazıldı

Bosna Hersek’teki Srebrenitsa’da Sırpların gerçekleştirdiği soykırımın 30. yılında, toplu mezarlarda cesetlerine ulaşılan ve bu yılki anma törenlerinde defnedilecek 7 kurban için mezar yerleri kazıldı. Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı’nın ardından …

Kadınlar mı daha uzun yaşıyor, erkekler mi? Veriler açıklandı Türkiye’de tablo netleşti

Birleşmiş Milletler’in 2024 yılı dünya nüfus tahminleri açıklandı. Bazı ülkelerde doğan bebekler 85 yılı aşkın bir ömre sahip olurken, bazı coğrafyalarda bu süre 55 yılın altına iniyor. Türkiye, kadın ve erkek yaşam süresi bakımından dünya …

AKP’ye geçti, halka hizmeti kesti… “Hiçbir yatırım yapmayacağım rahat olun”

CHP’den istifa ederek AKP’ye geçen Gaziantep Karkamış Belediye Başkanı Mustafa Güzel, meclis toplantısında yaptığı açıklamayla ilçede hiçbir proje yapmayacağını ilan etti. Güzel’in “Ben olduğum sürece Karkamış’a hiçbir yatırım yapmayacağım” sözleri büyük tepki çekti.

Rusya İHA ve füzelerle saldırdı: Ukrayna’nın askeri havaalanları hedef oldu

Rusya Savunma Bakanlığı, uzun menzilli yüksek hassasiyetli silah ve insansız hava araçlarıyla (İHA) Ukrayna’nın askeri havaalanı altyapısına yönelik saldırı düzenlediklerini duyurdu. Açıklamada, saldırının hedefine ulaştığı kaydedildi.