Göçe zorlanan 376 bin Filistinli, Gazze’nin kuzeyine döndü

Gazze Şeridi’nde yaşanan İsrail saldırılarının ardından kuzeydeki evlerini boşaltmak zorunda kalan Filistinliler, yapılan ateşkes anlaşması sayesinde 15 ay sonra evlerine geri dönüyor.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin Netzarim Koridoru’ndaki ana yolları terk etmesiyle birlikte Gazze’nin kuzeyine geri dönen Filistinli sayısının 376 bini geçtiği bildirildi.

Yardım malzemelerindeki artış ve bölgeye erişim şartlarının iyileşmesi, önceden ulaşımın mümkün olmadığı bölgelere dahi hayati yardımların ve hizmetlerin genişletilmesine imkan tanıdı.

Özellikle Gazze’nin kuzeyinde su ve sanitasyon altyapısında ciddi hasarlar olduğu ve temel insani ihtiyaçları karşılamak için rehabilitasyon ve onarım faaliyetlerinin artırılmasının kritik bir önceliğe sahip olduğu belirtildi.

Ayrıca, Gazze’deki 50 milyon tondan fazla enkazın temizlenmesinin 20 yıla kadar sürebileceği ifade edildi.

Related Posts

Türk halkının bağışıyla Gazze’de 7 ay sonra ilk kez et tüketildi

Gazze’de abluka altında yaşam mücadelesi veren Abdullah ve ailesi, Türk halkının bağışlarıyla ulaştırılan konserve et sayesinde 7 ay sonra ilk kez et yediklerini söyledi. Hina İsmail: “Evimizde ne yemek ne un vardı. Çocuklarımız yaklaşık 7 aydır et tüketememişti” diyerek Türkiye’ye teşekkür etti.

AKP’den PKK’nın silah bırakma töreni sonrası ilk açıklama: Kritik bir eşik geçildi

AKP’den PKK’nın silah bırakma töreni sonrası ilk açıklama: Kritik bir eşik geçildi

Kocaeli merkezli 19 ilde dolandırıcılık operasyonunda 38 gözaltı

Kocaeli merkezli 19 ilde düzenlenen sahte internet siteleri ve sosyal medya üzerinden araç kiralama dolandırıcılığı operasyonunda 38 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Trump, 14 Temmuz’da “önemli bir açıklama” yapacak: Kiev’e silah, NATO üzerinden gidecek

Trump, 14 Temmuz’da “önemli bir açıklama” yapacak: Kiev’e silah, NATO üzerinden gidecek

Silah teslimine AKP ve MHP katılacak mı?

Terör örgütü PKK mensubu bir grup, yarın sabah saatlerinde Süleymaniye’de düzenlenecek sembolik bir törenle silahlarını teslim edecek. Güvenlik önlemleri kapsamında gizlilikle yürütülen hazırlıklarda sona gelinirken, törende yer alacak Türk heyetine dair detaylar da netleşti.

‘Diploma’ davasının perde arkasındaki plan ortaya çıktı: Dosyadaki diğer 27 kişi için ayırma kararı

İBB soruşturması kapsamında tutuklanan İmamoğlu’na yönelik açılan ‘diploma’ davasında savcılığın İBB Başkanı ile diğer 27 kişinin dosyalarını ayırma kararı aldığı ortaya çıktı.