Adana’da evvelki gün Çukurova Devlet hastanesi acil servisinin 50 hasta yakını tarafından basılıp olay çıkartılmasının akabinde bu kere de kentin bir öteki kıymetli hastanesi olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil servisi karıştı. Bir düğünde arbede eden ve yaralıların tedavisi için Balcalı Hastanesi’ne gelen iki küme ortasındaki çatışma sırasında tabipler taarruza uğradı.
Adana’da evvelki gün Çukurova Devlet hastanesi acil servisinin 50 hasta yakını tarafından basılıp olay çıkartılmasının akabinde bu defa de kentin bir diğer kıymetli hastanesi olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil servisi karıştı.
Bir düğünde arbede eden ve yaralıların tedavisi için Balcalı Hastanesi’ne gelen iki küme ortasındaki çatışma sırasında tabipler akına uğradı. Hasta yakınlarından birisi acil serviste misyonlu bir hekimin boğazını sıkarak tehdit etti ve tartakladı.
Olay hastaneye sevkedilen destek polis kuvvetlerince bastırıldı. Adana Tabip Odası Lideri Dr. Selahattin Menteş, saldırıyı kınayıp, “Savaşta bile saldırılmayacak yere saldırılıyoruz. Bu türlü şey olmaz.” dedi.
BOĞAZI SIKILAN HEKİM ŞİKAYETÇİ OLDU
Düğünde halay sırası nedeniyle çıktığı belirtilen arbedede yaralanan 5 kişinin kaldırıldığı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde karşılaşan iki kümenin Acil Servisteki hengamesinde, sıhhat çalışanlarına şiddet uygulanmış, tabipler kendilerini korumak ismine saklanacak yer ararken, bir hekimin da boğazı sıkılmıştı.
Hastane idaresinden yapılan açıklamada yaşanan arbede sırasında bir tabibin da darbedildiği belirtildi.
Açıklamada, “Akşam saatlerinde hastanemizin acil servisinde yaşanan iki kümenin hengamesinde, Çocuk Acil Servisi’nde de vazifeli bir tabibimiz olay sırasında arbedeye karışan biri tarafından boğazı sıkılmak suretiyle darbedilmiştir. Misyonlu hekim arkadaşımız emniyet ünitelerine şikayetçi olmuştur. Sıhhatte şiddetin son bulması dileğiyle tabip arkadaşımız nezdinde tüm sıhhat çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” sözlerine yer verildi.
SAVAŞTA BİLE SALDIRILMAZ
Öte yandan Adana Tabip Odası Lideri Selahattin Menteş, yaşanan ataklardan duydukları rahatsızlıkları lisana getirererek, “Olacak şey değil. Bir hastaneye savaşta bile saldırılmaz. Savaşta bile saldırılmayacak yerlere saldırıyoruz. Hekimler olarak bu türlü ortamlarda nasıl vazife yapalım? Kimi tabip arkadaşlarımız ‘silahlanalım’ diyor. Silahlansak ne olacak, yaralanana tekrar biz müdahale edeceğiz. Hipokrat yeminimiz var. Bu ataklar bir son bulmalı. “dedi.
HASTANE BASKININ BİR KİŞİ TUTUKLANDI
Geçtiğimiz gün yaşanan Çukurova Devlet hastanesindeki hastane baskınında bir kişinin tutuklandığını kaydeden Dr. Selahattin Menteş, “Şikayetçi olduklarımızdan yalnızca birisi de tutuklandı. Olsun bu da olumlu bir adımdır. Artık burada da şikayetçi olduk. Bakalım burada tutuklanan olacak mı? Şayet bu tutuklamalar olursa, beşerler tahminen bu taarruzları yapmaktan vazgeçerler” diye konuştu.