İsrail Batı Şeria’daki çiftçilere bir ayda 415 kez saldırdı

Filistin’de Filistin ve Tarım Bakanlığı işbirliğiyle İsrail İhlalleri Raporu Yayımlandı

Filistin yönetimine bağlı Medya Ofisi tarafından Tarım Bakanlığı ve Filistin Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Yerlerine Karşı Direniş Komisyonu ortak bir rapor yayımladı.

Raporda, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerce gerçekleştirilen ihlallerin fiziksel saldırılar, arazi ve mülklere yönelik vandalizm, kundaklama ve ırkçı sloganlar yazma şeklinde değiştiği vurgulandı.

Bu ihlallerin Batı Şeria’nın Beytüllahim, Ramallah, Selfit ve Kalkilya bölgelerinde yoğunlaştığı, sadece geçen hafta 9 saldırının tespit edildiği belirtildi.

TOPLAM 1691 SALDIRI VE İHLAL TESPİT EDİLDİ

İşgal altındaki Batı Şeria’da mayıs ayı içinde 415’i Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler tarafından olmak üzere Filistinlilere ve mülklerine karşı gerçekleştirilen toplam 1691 saldırı ve ihlal tespit edildiği açıklandı.

Filistin belde ve köylerine yönelik silahlı baskınlar, tarlaların tahrip edilmesi, kundaklama ve yol kesme gibi birçok hak ihlalinin Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler ve İsrail ordusu tarafından gerçekleştirildiği vurgulandı.

Related Posts

İsrail’den Şam’daki Genelkurmay Başkanlığı karargâhının giriş kapısına hava saldırısı!

İsrail’den Şam’daki Genelkurmay Başkanlığı karargâhının giriş kapısına hava saldırısı!

Şam’a bağlı tanklar Süveyda’ya girdi: İsrail uçakları vurdu, ateşkese rağmen Şam güçleri ile Dürzi kuvvetler arasında çatışmalar sürüyor

Şam’a bağlı tanklar Süveyda’ya girdi: İsrail uçakları vurdu, ateşkese rağmen Şam güçleri ile Dürzi kuvvetler arasında çatışmalar sürüyor

‘Hanzala’ Gazze yolunda: Özgürlük Filosu İsrail ablukasını kırmak için yeniden harekete geçti

Özgürlük Filosu Koalisyonu, Gazze kuşatmasını kırmak için bu kez “Hanzala” (Handala) gemisiyle yola çıktı. Dün Sicilya’nın batısındaki Siraküza Limanı’ndan sloganlarla uğurlanan gemide, Avrupa Parlamentosu milletvekilleri Gabrielle Cathala ve Emma Fourreau’nun aralarında olduğu 16 aktivist var. İsrail’in haziran ayında “Madleen” gemisinde alıkoyup deport ettiği Yasemin Acar da ‘Hanzala’da yer aldı.

Hava açtı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün silüeti bir kez daha göründü

Ardahan’da ‘doğal mucize’ olarak nitelendirilen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün silüeti, yağmurun ardından havanın açmasıyla Karadağ sırtlarında belirdi ve sevinçle karşılandı.

Trump’tan suikast girişimine yönelik dikkat çeken ifade

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz 2024’te uğradığı suikast girişimine ilişkin, “Olmaması gereken hatalar yapıldı” dedi. Trump, Beyaz Saray’da, Fox News Televizyonu’nda program yapan oğlu Eric Trump’ın eşi Lara Trump’a suikast girişiminin yıl dönümü …

Havaalanına bu eşyaları götürenlere para cezası kesilecek

Avrupa’da bazı ülkelerde tatil dönüşü havaalanında veya gümrükte sahte ürünlerle yakalanan kişilere para cezası kesilecek.