Japonya’da, şirketler karbon emisyonu ticaret sistemine dahil oluyor

Yeşil Dönüşüm ve Karbonsuzlaşma Yasası Yürürlüğe Girdi

Kyodo News’ün aktardığı habere göre, yeşil dönüşüm ve karbonsuzlaşma kapsamında hazırlanan yeni yasayla birlikte, yılda 100 bin ton veya daha fazla karbondioksit salımı yapan çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirketler etkilenecek.

Japonya’nın toplam sera gazı salınımının yaklaşık yüzde 60’ından sorumlu olan bu şirketler, revize edilen yasa kapsamında yeni düzenlemelerle karşı karşıya kalacaklar.

  • Karbon Emisyonu Ticareti Sistemi Devrede

Karbon emisyonu ticareti sistemi kapsamında, şirketlere belirli bir emisyon kotası tanımlanacak. Emisyon kotasını aşan şirketler, daha az emisyon yapan şirketlerden karbon kredisi satın alabilecekler.

Fazla karbon kredilerinin satılmasının teşvik edilmesiyle, şirketler karbon emisyonlarını azaltmaya yönlendiriliyor.

Ancak, şirketlerin karbonsuzlaşma çabalarının maliyetlerini tüketicilere yansıtarak fiyat artışlarına neden olabileceği endişesi bulunuyor.

Related Posts

Kabine bugün toplanıyor: Gündemdeki başlıklar neler?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bayramdan önce bugün toplanıyor.

Şampiyonluk kutlaması yağmaya dönüştü

Paris Saint-Germain’in tarihi zaferi sonrası kent genelinde başlayan kutlamalar, yağmacıların şehir kuşatmasına dönüştü. Polisle çatışmalar çıktı, araçlar ateşe verildi, yüzlerce kişi gözaltına alındı.

Kılıçdaroğlu’ndan gazeteci Nevşin Mengü hakkında suç duyurusu

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Nevşin Mengü ile akademisyen Emrah Gülsunar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Anayasa komisyonu toplanıyor

AKP’nin kurduğu Anayasa komisyonu ilk toplantısını 4 Haziran’da yapacak.

İYİ Parti’nin TBMM başkan adayı Cihan Paçacı oldu

İYİ Parti’nin, TBMM başkan adayı İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı oldu.

İsrail ve ABD’nin kontrolündeki yardım kuruluşu yemek dağıtırken Filistinlilerin üzerine ateş açıldı: Hamas’tan ‘başarısız mekanizma’ açıklaması

Hamas, Gazze Şeridi’nin güneyinde açlıkla mücadele eden Filistinlilere yönelik yardım dağıtımı sırasında ateş açılması olayının, İsrail ve ABD’nin “şüpheli” yardım mekanizmasının başarısızlığını gösterdiğini bildirdi. ​​​​​​​Hamas, bu yardım dağıtım noktalarının bir gasp aracına dönüştürüldüğünü ve “tuzaklı insani koridorların” zorlama örneğinden başka bir şey olmadığını kaydetti.