Kadın Çiftçilerin İklim Değişikliğiyle Mücadele Eğitimi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Kadın Çiftçilere İklim Değişikliği Eğitimi Verdi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Mühendislik Fakültesi, tarımı korumak ve kadın çiftçilerin rolünü güçlendirmek amacıyla iklim değişikliği eğitim programı düzenledi.

Projenin yürütücülüğünü Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gamze Doğdu Yücetürk üstlendi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile işbirliği içinde hayata geçirilen “Tarımda Kadınların Güçlendirilmesi” projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimde, kadın çiftçilere iklim dostu tarım teknikleri, sürdürülebilir yeşil çözümler, döngüsel ekonomi, atık yönetimi ve iklim değişikliğiyle mücadele konularında teorik bilgiler aktarıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Karaca, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’ndaki programın açılışında yaptığı konuşmada, projenin kadın çiftçilerin bilinçlendirilmesi amacıyla hayati bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Karaca, kadın çiftçilerin tarımın yanı sıra aile ve geleceklerini de şekillendiren önemli bir role sahip olduklarını belirtti.

Projenin amacının kadınların iklim değişikliği konusunda daha bilinçli ve hazırlıklı olmalarını sağlamak olduğunu belirten Yücetürk, aynı zamanda kadınların sürdürülebilir tarım uygulamaları konusundaki bilgi ve becerilerini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

İklim değişikliğinin tarım sektörü üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çeken Yücetürk, özellikle kadın çiftçilerin bu etkilerden daha fazla etkilendiğini söyledi. Yücetürk, Türk kadınlarının tarımsal iş gücünün neredeyse yarısını oluşturduğuna ve diğer ülkelerden daha fazla emek harcadığına dikkat çekerek, kadın çiftçilerin iklim değişikliğiyle mücadelede savunmasız olduklarını belirtti.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Özyurt, projenin “İklim Direnci” ve “Sürdürülebilir Yeşil Çözümler” olmak üzere iki ayrı proje kapsamında yürütüldüğünü söyledi.

Programa, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve kadın çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA / Mehmet Emin Gürbüz – Kültür Sanat

Related Posts

İstanbul’da denize girmek yasak mı? Fırtına nedeniyle İstanbul’un 3 ilçesinde denize girme yasağı

İstanbul’da yaz mevsiminin keyfini çıkarmak isteyen vatandaşlar için önemli bir uyarı: Fırtına ve sağanak yağış beklentisi nedeniyle 29 Haziran 2025 Pazar günü 3 ilçede denize girmek yasaklandı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Marmara Bölgesi için yaptığı kuvvetli rüzgar ve dalga uyarısının ardından, bu ilçelerde sahillerde yoğun dalga ve rip akıntısı riski nedeniyle kaymakamlıklar tarafından denize girme yasağı getirildi. Peki, İstanbul’da denize girmek yasak mı, hangi ilçelerde denize girmek yasak?

Müge Anlı ile Tatlı Sert sezon finali ne zaman? Ünlü sunucu tarihi duyurdu! 2024 – 2025 sezonu Müge Anlı ile Tatlı Sert sezon finali ne zaman yayınlanacak? İşte detaylar

Müge Anlı ile Tatlı Sert 2024 – 2025 ne zaman sezon finaline girecek? Yazın gelişi ve birçok program ve dizinin sezon finali yapmasıyla birlikte Müge Anlı izleyicileri merak içerisinde başta belirtilen bu sorunun cevabını araştırıyor. Bilindiği üzere program yaz aylarında sezon finali yapıyor ve genel olarak Eylül ayında yeniden yayına başlıyor. Peki, Müge Anlı ile Tatlı Sert sezon finali ne zaman? Ünlü sunucu sezon finali tarihini duyurdu. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte Müge Anlı sezon finali tarihi…

Yaz Kur’an kursu kayıt dönemi başladı! 2025 yaz dönemi Kur’an kursları ne zaman başlayacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl milyonlarca çocuk ve gencin Kur’an-ı Kerim öğrenme yolculuğuna katıldığı 2025 Yaz Kur’an Kursları için kayıt dönemi resmen başladı! “Her Yaz Yeni Bir Heyecan: Cami, Çocuk ve Kur’an” sloganıyla düzenlenecek kurslar, tüm öğrencileri camilere ve Kur’an kurslarına davet ediyor. Kayıtlar, yüz yüze ve online olarak yapılabilecek. Peki, 2025 Yaz Kur’an Kursları ne zaman başlayacak? Kayıtlar nasıl ve nereden yapılır?

Enstitü İSMEK’in “Hayal Bu Ya” festivali başladı: “Ekrem İmamoğlu’nun Türkiye için kurduğu hayaller var”

Enstitü İSMEK’in “Hayal Bu Ya” festivali başladı: “Ekrem İmamoğlu’nun Türkiye için kurduğu hayaller var”

‘Dünyanın en zor yapbozu’: Londra’daki iki bin yıllık Roma freski nasıl tekrar inşa ediliyor?

‘Dünyanın en zor yapbozu’: Londra’daki iki bin yıllık Roma freski nasıl tekrar inşa ediliyor?

Karne günü serbest mi gidilecek 2025? 20 Haziran Cuma okul kıyafeti zorunlu mu, sivil mi gidilecek?

20 Haziran Cuma günü milyonlarca öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline başlayacak. 9 Eylül 2024’te başlayan 2024-2025 eğitim öğretim döneminin sonuna gelinmesiyle, karne günü heyecanı yaşanırken öğrenciler de okula nasıl gideceğini merak ediyorlar. Okullarda karne veriliş saatleri değişkenlik gösterirken genellikle karne dağıtımları saat 10:00 ile 12:00 saatleri arasında tamamlanıyor. Öğrenciler karnelerini sınıf öğretmenlerinden eğitim aldıkları sınıflarda teslim alacak. Peki, karne günü serbest kıyafetle mi gidilecek? Karne günü (20 Haziran Cuma) okullarda üniforma zorunlu mu, sivil mi gidilecek? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.