Kulis: Bahçeli’nin Öcalan çağrısı istihbarat bilgilerine dayanıyor, Erdoğan sonradan bilgi edindi ve sürece dahil oldu

Nuray Babacan’dan Çarpıcı İddialar: Bahçeli’nin Öcalan Çağrısı Süreci Başlattı

Nefes yazarı Nuray Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin PKK lideri Abdullah Öcalan‘la ilgili çağrısıyla başlayan “yeni sürece” ilişkin olarak AKP kaynaklarından aldığı kulisleri aktardı. Babacan, yazısında “Bahçeli’nin çağrısı samimi. İstihbarat bilgilerine dayandığını düşündürüyor. Cumhurbaşkanı edindiği bilgilerin ışığında sürece dahil oldu. Zaman alması normaldi” ifadelerine yer verdi.

Nuray Babacan’ın yeni yazısında, “DEM’lilerin beklediği İmralı ziyaretine vize çıktı” diyerek, Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’in, bugün ya da yarın Abdullah Öcalan ile görüşmeye gitmesinin beklendiğini açıkladı. AKP kaynaklarından aldığı bilgilere dayanarak, çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Babacan, şu ifadelere yer verdi:

  • -Bu gelişmeler çözüm sürecine olumlu etki edebilir. Türkiye’deki barış ortamı artık daha önemli hale geldi.
  • – Türkiye’deki Kürtlerin YPG bölgesine yönelik ilgileri azaldı. Sadece PKK’nın ve DEM’in bir kanadı, bundan yararlanmak istiyor.
  • – Yeni Ortadoğu projesi ve Suriye’deki gelişmeler, Türkiye’de çözüm sürecine ilişkin atılmak istenen adımlar için uygun zamanı işaret ediyor.
  • – Bahçeli’nin çağrısı samimi ve istihbarat bilgilerine dayalı bir şekilde yapıldı. Sürece Cumhurbaşkanı’nın dahil olması zaman aldı ancak normal bir süreçtir.
  • – Suriye’deki durum çözüm süreci için belirleyici olacak ancak süre uzamamalıdır.
  • – Süreç CHP’nin de katılımıyla sonuçlandırılmak isteniyorsa, önemlidir.

NE OLMUŞTU | Bahçeli’nin Öcalan Çağrısıyla Başlayan Süreçte Neler Yaşandı?

Related Posts

Putin misilleme hazırlığında! Rusya’ya saldırıyı DJ örgütlemiş

Ukrayna’nın Rus üslerine dronlarla düzenlediği Örümcek Ağı operasyonuyla stratejik bombardıman uçaklarının üçte birini hurdaya çevirdiği ortaya çıkarken, saldırının ardından dün Putin ve Trump ilk kez telefonda görüştü. Trump, “Putin, Ukrayna’ya misilleme yapacağını çok net ifade etti” dedi. Öte yandan Rusya’nın stratejik hava kuvvetlerine yıkıcı “Örümcek ağır” darbesini 37 yaşında Ukrayna kökenli Artem Timofeyev’in indirdiği de ortaya çıktı. Artem, Rusya’ya göç etmeden önce Kiev’de DJ’lik yapıyormuş.

Limak: Zeytinlerin ‘etrafında’ maden arıyoruz

SÖZCÜ’nün Muğla İkizköy’deki maden arama çalışmalarında zarar gören zeytinlikleri haberleştirmesinin ardından LİMAK’tan açıklama geldi.

O sloganın sahibi cezaevinde

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kurban Bayram’ı reklamlarında kullandığı “Soyadımız Türkiye” sloganının, tutuklu Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’e ait olduğu anlaşıldı.

Fil markete girdi, ne var ne yok yedi! Dükkan sahibi sapanla kovaladı

Tayland’ın kuzeydoğusundaki Nakhon Ratchasima eyaletinde, Khao Yai Milli Parkı yakınlarında bulunan bir markete giren “Plai Biang Lek” adlı yaban fil, raflardaki atıştırmalıkları yedi. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda, dev filin yaklaşık 10 dakika boyunca dükkânda kalarak pirinç krakerleri ve tavuk yumurtalarını yediği görüldü. Market sahibi Ploy, fili sapanla kovalayarak dükkândan çıkardı.

Rusya, Ukrayna’da bir yerleşim yerini daha ele geçirdiğini duyurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’daki Andreyevka yerleşim birimini ele geçirdiklerini duyurdu. Açıklamada, ayrıca son 24 saatte Ukrayna’ya ait 199 insansız hava aracının vurulduğu bildirildi. 

MHP’nin bayramlaşma programı belli oldu: CHP yer almıyor!

MHP’de bayramlaşma programı belli oldu. Buna göre MHP ile DEM Parti arasında ikinci kez bayram ziyareti yapılacak. CHP ile ise yine görüşülmeyecek.