Kurtulmuş, Japonya İmparatoru tarafından kabul edildi

Temsilciler Meclisi Başkanı Fukushiro Nukaga ile bir araya gelen Kurtulmuş, Japonya ile 2013’ten bu yana stratejik ortaklığın devam ettiğini, ekonomik ortaklık anlaşmasının imzalanmasının da ikili ticari ilişkilerin geliştirilmesinde önemli katkı sağlayacağını vurguladı. 

Kurtulmuş, Japonya Danışma Meclisi Başkanı Sekiguchi Masakazu ile de bir araya geldi. İki ülke arasındaki stratejik ortaklığı, daha ileriye taşıma gerekliliğini ifade eden Kurtulmuş, Türkiye ve Japonya arasında enerji, eğitim, turizm, doğal afetlerle mücadele, savunma sanayisi başta olmak üzere birçok alanda işbirliğini artırma potansiyelinin bulunduğunu söyledi. 

İlkler gerçekleşti 

Kurtulmuş, dün Japonya İmparatoru Naruhito tarafından da kabul edildi. İmparatorluk Sarayı’nda gerçekleşen kabulde, TBMM Başkanı Kurtulmuş’un eşi Sevgi Kurtulmuş ile Japonya İmparatoriçesi Masako da yer aldı.

TBMM Başkanı, kabule ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Japonya İmparatoru Majesteleri Naruhito ve İmparatoriçesi Masako tarafından kabul edildik. Nazik kabulleri ve samimi ev sahiplikleri dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. Kurtulmuş’un, Japonya ziyareti kapsamında ilk kez bir meclis başkanı, İmparator ve Veliaht Prens tarafından kabul edilmiş oldu. ● AA 

Related Posts

Yunanistan, İsrail Savunma şirketinden insansız denizaltılar alacak

İsrail merkezli IAI, mürettebatsız BlueWhale denizaltılarını Yunanistan’a satmak için anlaşma imzaladı. İstihbarat toplama ve mayın tespiti gibi yeteneklere sahip sistemin üretiminde Yunan HAI şirketi de yer alacak.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakan Hakan Fidan, Suudi mevkidaşı Al Suud ile Pakistan ve Hindistan arasındaki gerilimi görüştü.

Deprem korkusu ‘taşınmayı’ düşündürtüyor: Marmara bölgesinde her üç çalışandan biri gitmeyi istiyor

İstanbul ve çevresinde ikamet eden çalışanlar üzerinde gerçekleşen bir araştırmaya göre, çalışanların büyük bir kısmı deprem endişesiyle taşınmayı düşünüyor.

Zelenski’nin açıklaması sonrası kafalarda bu soru var: Ukrayna Zafer Günü’nde Rusya’yı vuracak mı?

Rusya, 9 Mayıs’ta kutlanacak Zafer Günü’ne hazırlanıyor. 2. Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’nın yenilgiye uğratılmasının kutlanacağı günde Moskova’da Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Brezilya Devlet Başkanı Lula Da Silva ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi …

Hindistan saldırısı sonrası Pakistanlılar stok yapmaya başladı

Hindistan ordusu, Pakistan ve Pakistan’a bağlı Azad Keşmir bölgesindeki “hedeflere” karşı askeri operasyon başlattığını bildirdi.

Saldırıların ardından eğitime ara verildi

Hindistan’ın saldırısının ardından Pakistan’da eğitime ara verildi