O İlçe Beylikdüzü İle Kardeş İlçe Oldu

Beylikdüzü Belediyesi ile Beijing-Daxing Havalimanı Kenti arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve Beijing-Daxing İlçe Komitesi Genel Sekreteri Wang Youguo tarafından imzalanan protokol, ekonomik, teknolojik ve kültürel alanlarda uluslararası iş birliklerini kapsayacak.

Başkan Çalık, imza töreni öncesinde yaptığı konuşmada, sürdürülebilir projeler ve küresel iş birliklerinin önemine vurgu yaptı. Çalık, “Yaptığımız işlerin sürdürülebilir olmasını çok önemsiyoruz. Tüketim alışkanlıklarımızın dünyayı yaşanmaz bir hale getirdiği ortada. Bu sorunları ancak küresel iş birliği ile çözebiliriz. Doğanın bozduğumuz dengesini yeniden sağlamak için bu bütüncül küresel farkındalığın oluşturulması çok önemli.” dedi.

Dünyada 850 bin insanın aç yattığını ve 4.5 milyar insanın nitelikli suya erişemediğini belirten Çalık, Çin ve Türkiye’nin öncülüğünde ekonomik, sosyal ve siyasal bir dönüşümün mümkün olduğunu ifade etti. “Çin, ekonomik gücü ve teknolojik yenilikçiliğiyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin de, Atatürk devrimlerine bağlı laik ve demokratik bir hukuk devleti olarak kıtaları birleştiren jeopolitik coğrafyasının kemer rolü birleştiğinde; iş birliğimizin yeni dünya düzeni için, insanlığın varoluşu için çok önemli ve çok özel bir yeri olduğuna inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Çalık, Beylikdüzü Belediyesi olarak bu ilişkilerin geliştirilmesi için öncü olmaya hazır olduklarını belirterek, pandemi döneminde kurdukları dayanışma köprüleri ve finansal modellerle elde edilecek gelişmelerin önemine değindi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx