Öğrencileri okula kilitlediler

Proje Okullarındaki Atama Sürecine Tepkiler

Türkiye genelinde proje okullarındaki atama sürecine yönelik tepkiler artıyor. Çorum’da Özejder Sosyal Bilimler Anadolu Lisesi’nde öğrenci, öğretmen ve velilerin tepkilerinin ardı arkası kesilmiyor. Öğrencilerin ve öğretmenlerin “Eğitim-İş’in basın açıklamasını izlememeleri” gerekçesiyle bina içinde kilitlendikleri ve okul bahçesine çıkamadıkları iddia ediliyor. Eğitim-İş sendikası ise konuya ilişkin açıklama yaparak duruma açıklık getirdi.

‘Utanç Verici Uygulama’

Eğitim-İş genel sekreteri Seher Ergin, konuyla ilgili yapılan suç duyurusuna işaret ederek, “Karşılaştığımız manzara, eğitimdeki keyfiyetin sadece atama süreçleriyle sınırlı olmadığını, yönetim anlayışına da kök saldığını göstermiştir. Bu utanç verici uygulama, anayasal haklara değil, en temel insan haklarına bile aykırıdır. Öğrenciler, kendi gelecekleri için söylenenleri duymamaları için kilit altına alınmıştır. Bu bir güvenlik tedbiri değil, açıkça baskı rejiminin bir parçasıdır. Bazı eğitim yöneticileri okulları bilgi merkezi değil, kendi otoritelerini koruma mekanizmaları olarak görmektedir. Bu, demokrasinin filizlendiği okullarda öğrencilerin fikirlerini ifade etme, tartışma ve toplumsal olaylara şahitlik etme hakkına zarar verir” dedi.

‘İnsan Onuruna Aykırı’

Ergin, öğrencileri kendi okullarında hapis hayatı yaşamaya zorlayan anlayışa karşı sessiz kalmayacaklarını belirterek, “Okul yöneticileri, yasaları, kolluk kuvvetlerini ve mahkemeleri geçerek çocukların ruh sağlığını tehlikeye atmıştır. Okullarda demokrasi, haklar ve özgürlükler konusunda öğrencilere rehberlik etmesi gereken yöneticiler, bugün tam tersine otoriter bir tavır sergilemektedir. Bu tutum, yalnızca yasalara değil, pedagojiye, eğitime ve insan haklarına da aykırıdır” şeklinde konuştu.

Related Posts

İstanbul’da bu hafta birçok etkinlik gerçekleştirilecek

İstanbul’da bu hafta birçok etkinlik gerçekleştirilecek

Beyoğlu’nda “Kültür Sanat Buluşması” | Belediye Başkanı Güney: Gelin Beyoğlu Kültür ve Sanat Platformu’nu hayata geçirelim

Beyoğlu’nda “Kültür Sanat Buluşması” | Belediye Başkanı Güney: Gelin Beyoğlu Kültür ve Sanat Platformu’nu hayata geçirelim

İHH İyilikte Yarışan Sınıflar projesiyle 86 binden fazla yetime ulaştı

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında yürütülen ‘İyilikte Yarışan Sınıflar’ projesi kapsamında öğrenciler, 81 ilde 86 bin yetime destek oldu.

Bakan Tekin tüm detaylarıyla anlattı: Lise eğitiminde model mi değişecek?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, zorunlu eğitimdeki muhtemel değişikliklere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. TRT Haber Özel Yayını’na katılan Bakan Tekin, sanayi ve ticaret sektörlerinin nitelikli eleman ihtiyacı konusundaki talepler doğrultusunda, önerilen modelleri titizlikle takip ettiklerini söyledi. Bakan Tekin, “Bunların içerisinde süzülecek, üzerinde uzlaşılmış konular olursa bunlar Kabine toplantısında istişare edilecek ve bir karar alınması gerekirse alınacak” dedi.

LGS ne zaman 2025, sınav giriş belgesi yayımlandı mı? Geri sayım başladı! LGS’ye kaç gün kaldı?

LGS sınavı 2025 geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Haziran ayında gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınavın başvuru işlemleri “e-Okul” üzerinden tamamlandı. LGS 2025 birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecekLGS sınav giriş belgesi yayımlandı mı, LGS ne zaman 2025? LGS’ye kaç gün kaldı? İşte, LGS sınav tarihi 2025

OGM 3477 personel alım sonuçları ne zaman açıklanacak? Sözleşmeli destek personeli alımında gözler OGM duyurular sayfasında

OGM 3477 personel alımı sonuçları, 28 Mart’ta sona eren başvuruların ardından binlerce adayın gündeminde yer alıyor. Orman Genel Müdürlüğü merkez ve taşra birimlerinde 3477 (üç bin dört yüz yetmiş yedi) adet sözleşmeli destek personeli alımı başvuruları sonrası gözler sonuç sorgulama ekranına çevrildi. Yerleşmeye hak kazanan adayların işe başlamaları için gerekli belgeleri, bu belgelerin teslim edileceği yer ve zaman, Orman Genel Müdürlüğü internet adresinden (www.ogm.gov.tr) duyurulacak olup ayrıca ilgililere tebligat yapılmayacak. Peki, OGM 3477 personel alım sonuçları açıklandı mı? Başvuruları KPSS puanına göre OGM personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, ayrıntılar.