Sahibini dolandırıp, ineğini 155 TL’ye aldılar

Dolandırıcılar, İneği 155 TL Karşılığında Çaldı, Ancak Yol Boyunca Yakalandı

Olay, 15 Haziran’da Çınarcık ilçesinde meydana geldi. Besicilik yapan Keser Altuntaş’ın yanına müşteri olarak gelen 4 kişi, yapacakları düğünde misafirlere ikram edecekleri yemek için, büyükbaş almak istediklerini söyledi. Altuntaş ile pazarlık sonrası 155 bin TL karşılığında anlaşan 4 kişi, verilen hesap numarasına 155 bin TL yerine 155 TL gönderdikten sonra ineği kullandıkları hafif ticari aracın arkasına koyup, uzaklaştı. Bir süre sonra hesabına gelen parada bir sıfırın eksik olduğunu fark eden Keser Altuntaş, şüphelileri cep telefonlarından arayınca, dolandırıldığını anlayıp polise ihbarda bulundu.

İNEĞE SU VERDİLER

Yalova Emniyet Müdürlüğü’nün uyarısıyla yolda önlem alan Orhangazi Emniyet Müdürlüğü ekipleri, plakası bildirilen ve Bursa yönüne giderken durdurdukları araçtaki 4 şüpheliyi, gözaltına aldı. Koltukların arasında sıkışıp havasızlık ve sıcaktan bunalan ineğe ise bir leğende su verildi. Şüpheliler Yalova polisine, çalınan inek de sahibine teslim edildi. Altuntaş, ‘Yıldız’ adını verdiği ineğine kavuşunca şüphelilerden şikayetçi olmadı. Şüpheliler ise emniyetteki ifadelerinin ardından, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

‘ALLAH’A HAVALE ETTİM’

Müşteri olarak yanına gelen kişilerin dolandırıcı olduklarını anlamadığını söyleyen Keser Altuntaş, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Namaz kılmak için camiye gitmiştim. Geldiğimde kişiler beni mandıra önünde bekliyorlardı. ‘Biz düğün yapıyoruz, bize hayvan lazım’ dediler. Önce 10 tane koyun istediler. Sonra büyükbaş istediler. Ben de ineği gösterdim. 155 bin liraya anlaştık. Hesabıma 155 TL göndermişler. Onlar hayvanı alıp gitmişlerdi. Ben paranın eksik olduğunu sonradan gördüm. Hesabımda 155 TL’yi görünce, o kişileri aradım. ‘Siz yanlış göndermişsiniz parayı’ dedim. Onlar da ‘Çay içiyoruz, geleceğiz’ dediler. Sonra aradım. Sonuç alamayınca emniyete gittim. Durumu anlattım. Onlar da Orhangazi’de yakalandılar. Ben de hayvanımı gittim, aldım, geldim. Ekiplere teşekkür ederim. Şikayetçi olup olmadığımı sordular. Ben de şikayetçi olmadım. Onları Allah’a havale ettim. Allah’tan bulsunlar.”

Besicileri de uyaran Altuntaş, “Ben bu işi yapanlara sesleniyorum. Çok dikkatli olsunlar. Her çeşit insan var. Ben gelenleri tanımıyordum ama güvendim. Gençlerdi, ben onlara inandım. Bu işi yapanlar dikkatli olsunlar” dedi.

Related Posts

Hava açtı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün silüeti bir kez daha göründü

Ardahan’da ‘doğal mucize’ olarak nitelendirilen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün silüeti, yağmurun ardından havanın açmasıyla Karadağ sırtlarında belirdi ve sevinçle karşılandı.

Trump’tan suikast girişimine yönelik dikkat çeken ifade

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz 2024’te uğradığı suikast girişimine ilişkin, “Olmaması gereken hatalar yapıldı” dedi. Trump, Beyaz Saray’da, Fox News Televizyonu’nda program yapan oğlu Eric Trump’ın eşi Lara Trump’a suikast girişiminin yıl dönümü …

Havaalanına bu eşyaları götürenlere para cezası kesilecek

Avrupa’da bazı ülkelerde tatil dönüşü havaalanında veya gümrükte sahte ürünlerle yakalanan kişilere para cezası kesilecek.

Türk halkının bağışıyla Gazze’de 7 ay sonra ilk kez et tüketildi

Gazze’de abluka altında yaşam mücadelesi veren Abdullah ve ailesi, Türk halkının bağışlarıyla ulaştırılan konserve et sayesinde 7 ay sonra ilk kez et yediklerini söyledi. Hina İsmail: “Evimizde ne yemek ne un vardı. Çocuklarımız yaklaşık 7 aydır et tüketememişti” diyerek Türkiye’ye teşekkür etti.

AKP’den PKK’nın silah bırakma töreni sonrası ilk açıklama: Kritik bir eşik geçildi

AKP’den PKK’nın silah bırakma töreni sonrası ilk açıklama: Kritik bir eşik geçildi

Kocaeli merkezli 19 ilde dolandırıcılık operasyonunda 38 gözaltı

Kocaeli merkezli 19 ilde düzenlenen sahte internet siteleri ve sosyal medya üzerinden araç kiralama dolandırıcılığı operasyonunda 38 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.