TEKNOFEST Yapay Zekâ Film Yarışması için başvurular başladı

Google ve T3 Vakfı, TEKNOFEST’te Gençleri Yapay Zekâ ile Tanıştırıyor

TEKNOFEST 2025 kapsamında Google’ın desteğiyle, üretken yapay zekâ teknolojileri sanatla buluşuyor. Google ve T3 Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen yarışma, gençleri bekliyor.

Yarışma, üretken yapay zekâ araçlarıyla (Google Gemini & Veo 3) TEKNOFEST temalı kısa filmler üretecek gençler için büyük bir fırsat sunuyor. Birinci olanlar 150 bin TL, ikinci olanlar 120 bin TL, üçüncü olanlar ise 100 bin TL ödül kazanacaklar. Yarışmaya katılmak isteyenler için son başvuru tarihi ise 30 Temmuz olarak belirlendi.

Google ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) iş birliğiyle hayata geçirilen yarışma, üretken yapay zekâ teknolojileri kullanılarak kısa film üretimini teşvik eden proje bazlı bir yarışma niteliği taşıyor. Yarışmanın temel amacı ise teknolojinin sanatsal üretimdeki potansiyelini ortaya koymak, genç yetenekleri üretken yapay zekâ araçlarıyla tanıştırmak ve bu alanda yaratıcı projelerin geliştirilmesine destek olmak.

Yarışmanın değerlendirme aşamaları şu şekilde olacak:

  • Proje Öneri Raporu (PÖR) (Senaryo)
  • Final Projesi – Kısa Film Üretimi (TEKNOFEST Temalı)
  • Final Değerlendirmesi – Gösterim ve Jüri Puanlaması

Katılım şartları ise şu şekilde belirtildi:

“Benim TEKNOFEST’im teması ile TEKNOFEST senin için ne ifade ediyor? Hayalini, deneyimini ya da geleceğe dair vizyonunu anlatan kısa filmini üretken yapay zekâ desteğiyle hazırlayarak yarışmaya katılabilirsin. Yarışmaya Türkiye’de ya da yurt dışında öğrenim gören tüm üniversite öğrencileri (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora ve açık öğretim) ve mezunlar; bireysel ya da en fazla 4 kişilik takımlar hâlinde başvurabiliyor. Yarışmada dereceye giren birinciler 150 bin TL, ikinciler 120 bin TL, üçüncüler ise 100 bin TL ödül kazanacak. TEKNOFEST Yapay Zeka Film Yarışması’na son başvuru tarihi ise 30 Temmuz.” (DHA)

Related Posts

Türkiye’den 376 bin kat daha küçük! Zenginlik içinde yüzüyorlar

Dünyanın en küçük ülkelerinden biri olan Monako, ekonomik gücü ve kişi başına düşen geliriyle devler liginde yer alıyor. Sadece 2.08 kilometrekarelik bir yüzölçümü olan Monako Türkiye’den yaklaşık 376 bin kat daha küçük…

İnsan beyin hücreli ilk ticari bilgisayar kiralanabiliyor

Dünyanın insan beyin hücreleriyle çalışan ilk ticari hibrit bilgisayarı kiralanmak üzere. Tıpta çığır açması beklenen bu biyolojik makine, İngiltere’de bir laboratuvarda geliştirildi ve daha önce “DishBrain” adıyla tanıtılan Pong oynayan prototipin üzerine inşa edildi.

2100 yılında dünyamızın nasıl görüneceğine dair 2 senaryo çizildi: Sonuçlar çok vahim olacak

Yeni araştırma, 2100 yılına dair iki çarpıcı gelecek senaryosu sunuyor: Ya cesur adımlarla refah dolu bir dünya inşa edeceğiz ya da siyasi kararsızlık ve eşitsizlikle dolu bir çöküşe sürükleneceğiz.

Bilim kurgu gerçek oldu! Yapay zeka artık zihin okumaya başladı

Avustralya’nın Sydney Üniversitesi’nden araştırmacılar, düşünceleri beyin dalgalarından okuyarak metne dönüştüren bir yapay zeka modeli geliştirdi. Çalışmada, beyin aktivitelerini ölçen giyilebilir elektroensefalogram (EEG) başlığı kullanıldı. Yapay …

Apple’ın bir döneme damga vuran modeli emekliye ayrıldı

Apple, 2018 yılında piyasaya sürdüğü iPhone XS modelini “külüstür” (vintage) ürünler listesine dahil etti. Bu kararla birlikte iPhone XS, teknoloji tarihindeki yerini alırken kullanıcılar için de bir dönem sona erdi.

Pickleball Şampiyonası ilk kez Türkiye’de düzenlenecek

Türkiye’de ilk kez düzenlenen Türkiye Pickleball Ligleri Türkiye Şampiyonası, 13-15 Haziran tarihlerinde Bursa’da gerçekleşecek. Pickleballda bölge şampiyonalarının ardından yarı final ve final maçları Bursa Mihraplı Pickleball Kortları’nda düzenlenecek.